Prăjitura Mimoza sau Ungureasca, așa cum i se mai spune, este delicioasă și poate fi preparată chiar și la ocazii speciale. Are un aspect spectaculos și rețeta este destul de simplă.
Vreți să preparați pentru cei dragi o prăjitură fragedă, gustoasă și rafinată? Avem rețeta perfectă pentru dumneavoastră. Prăjitura Mimoza sau Ungureasca este un adevărat deliciu.
Prăjitura Mimoza, un desert rafinat
Atunci când vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert fabulos, nu trebuie să vă complicați prea mult. Prăjitura Mimoza se face repede și este extrem de gustoasă.
Pe lângă faptul că este delicioasă, această prăjitură arată spectaculos și poate fi servită și musafirilor, dacă aveți vreun sărbătorit în familie.
Prăjitura Mimoza mai este cunoscută și sub denumirea de Albinița sau Ungureasca, în funcție de diferite zone ale țării. Este un desert fin, compus din foi cu miere, cremă extrem de aromată de vanilie și gem dulce-acrișor de căpșuni. Rețeta nu este deloc complicată, iar prăjitura va fi gata în mai puțin de o oră. Singurul dezavantaj este că va trebui să așteptați până a doua zi, ca să o savurați.
Ingrediente pentru blat:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 200 gr de unt
- 500 gr de făină
- 3 gălbenușuri
- 4 linguri de smântână
- un praf de sare
- un plic praf de copt
- două linguri de zahăr pudră
Ingrediente pentru cremă:
- 250 gr de unt
- 3-4 linguri de zahăr pudră
- două plicuri de zahăr vanilat
- 750 ml de lapte
- 5 linguri de făină
- sucul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- gem de căpșuni (sau oricare alt gem)
Cum se prepară prăjitura Mimoza
Într-un castron, amestecați untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, cu făina. După aceea, adăugați și gălbenușurile, smântâna, un praf de sare, zahărul pudră și praful de copt.
Amestecați foarte bine toate aceste ingrediente, până obțineți un aluat care nu se lipește de mâini. Apoi îl împărțiți în 4 părți egale.
Întindeți fiecare foaie de aluat și o coaceți în tava tapetată cu hârtie de copt.
Până veți prepara crema, lăsați foile să se răcească. Într-o crăticioară, amestecați laptele cu făina și puneți compoziția să fiarbă, pe foc mic. Este gata, când vedeți că începe să se îngroașe.
Lăsați crema să se răcească și între timp, mixați untul cu zahărul pudră, cu cel vanilat, dar și cu sucul și coaja rasă de lămâie.
Apoi puneți compoziția de unt în laptele fiert cu făină și amestecați foarte bine.
Într-o tavă, începeți să asamblați prăjitura. Puneți o foaie, apoi cremă, un strat de gem de căpșuni, iar foaie și tot așa, până terminați foile și crema. Deasupra presărați prăjitura cu zahăr pudră și lăsați-o în frigider peste noapte. De-abia după aceea, o puteți porționa.