Rețetă de ketchup de casă. Îl faci cum vrei, iute sau dulce

Rețetă de ketchup de casă. Îl faci cum vrei, iute sau dulce
Rețetă de ketchup de casă. Îl faci cum vrei, iute sau dulce

Ketchup-ul de casă este mai sănătos și mai gustos decât cel cumpărat. Dacă nu știți cum se prepară, noi vă dezvăluim cea mai ușoară rețetă. Îl puteți prepara dulce sau iute, în funcție de preferințe.

La fel ca și muștarul, ketchup-ul este extrem de apreciat în toată lumea. Merge de minune cu pizza, cartofi prăjiți, fripturi sau cu hot-dog. Ca să evitați să consumați prea multe E-uri, conservanți și chimicale, cel mai bine este să preparați ketchup-ul în casă. 

Cea mai simplă rețetă de ketchup de casă

Ketchup-ul de casă se face foarte repede și poate fi preparat de oricine, chiar și de către persoanele care nu au foarte multă experiență în bucătărie. 

Tot ce trebuie să faceți este să dați roșiile și ardeii prin mașina de tocat și să puneți la fiert pasta obținută. În funcție de preferințele fiecăruia, puteți adăuga în ketchup-ul de casă diverse mirodenii. 

Dacă vreți să faceți un ketchup picant sau iute, puneți ardei iuți și cât mai mult piper. De asemenea, puteți adăuga usturoi, pentru un gust mai pronunțat, puteți pune busuioc, cimbru sau oregano. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente:

  • 1O kg de roșii
  • 4 kg de ardei kapia roșu, gogoșari sau ardei gras roșu
  • un kg de ceapă
  • 100 ml de oțet
  • usturoi 
  • o legătură de frunze de țelină
  • o legătură de busuioc
  • cateva fire de cimbru
  • oregano
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare 
  • 150 g de zahăr
  • ardei iute
  • piper macinat 

Cum se prepară ketchup-ul de casă

Aveți grijă ca atunci când cumpărați roșiile, acestea să fie coapte foarte bine și să fie cărnoase. Ardeii, de asemenea, trebuie să fie cărnoși, ca să vă iasă un ketchup gustos. 

Spălați foarte bine roșiile, le dați cotoarele la o parte și apoi le treceți prin mașina prin care se face și bulionul. Pasta obținută se pune la fiert. 

Spălați și ardeii și puneți-i la copt. Apoi îi curățați de pielițe și îi dați prin mașina de tocat, în același timp cu ceapa. Adăugați pasta obținută peste cea de roșii și lăsați totul să fiarbă, pe foc mic. 

Puneți și foile de dafin, dar și ardeiul iute, pe care îl veți rupe în bucăți. Dacă vreți să preparați un ketchup dulce, nu mai puneți ardei iute.

Aveți grijă să spumați din când în când și să amestecați în pasta de roșii și de ardei, ca să nu se lipească. 

Lăsați să fiarbă, până în momentul în care pasta va avea consistența pe care o doriți dumneavoastră. Apoi adăugați busuiocul proaspăt, frunzele de țelină, firele de cimbru și de oregano, usturoiul, sarea, zahărul și piperul și amestecați bine.  

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Compoziția trebuie să mai fiarbă încă 10 minute și apoi scoateți verdețurile proaspete pe care le-ați adăugat. Dacă vreți, le puteți pune în robotul de bucătărie, ca să le piseze, și apoi să le adăugați înapoi în ketchup. 

Dacă nu, le scoateți și le aruncați. La final, puneți și oțet și mai lăsați un pic să fiarbă. Acum este momentul în care potriviți ketchup-ul de sare și de piper. 

Ketchup-ul se toarnă fierbinte în borcane, pe care le veți închide ermetic și le așezați invers, cu capacele în jos. Acoperiți borcanele cu prosoape și lăsați-le așa, pentru câteva zile. 

După aceea, le depozitați în cămară. 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies