Ce spun epidemiologii despre tulpina britanică: "E vorba de o transmitere comunitară"

epidemiologi declaratii
epidemiologii sunt de părere că tulpina britanică va face ravagii în luna aprilie

Conform specialiștilor, varianta britanică a coronavirusului va atinge un vârf ascendent în luna aprilie. Cum ne putem proteja?

Potrivit specialiștilor, virusul SARS-CoV-2 poate fi învins doar cu ajutorul vaccinului. De asemenea, epidemilogii susțin că varianta britanică va avea o ascensiune incredibilă în luna aprilie.

Tulpina britanică a COVID-19 va fi predominantă în luna aprilie

 Profesorul Doina Azoicai, președintele Societății Române de Epidemiologie susține că restricțiile impuse de autorități ar fi trebuit aduse în discuție de acum mult timp, iar vaccinarea este singura metodă sigură de a scăpa de pandemie.

„Aceste restricții, care după părerea mea ar fi trebuit mai demult impuse, împreună cu campania de vaccinare susținută, așa cum se desfășoară ea în acest moment, ne vor putea duce într-un moment mai bun. Când spun moment mai bun nu mă refer la numărul de cazuri, cât la numărul de cazuri din terapie intensivă și numărul de decese, care este destul de crescut”, a declarat specialistul.

Citeste si: Ce spune Carmen Harra despre protestele din București: "Vă vorbesc despre asta de doi ani!"

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

tulpina britanica
tulpina britanică continuă să facă ravagii peste tot în lume[Sursa foto: PixaBay]

 Conform epidemilogilor, tulpina britanică a COVID-19  va fi predominantă în luna aprilie. 

„Consider că aceste măsuri vin nu să ne restricționeze drepturile, ci pentru a încerca să evităm aglomerările și situațiile în care transmiterea poate fi făcută foarte intens.

Mai ales că e vorba de o transmitere comunitară atestată, nu doar a variantelor prevalente ci și a variantei din Marea Britanie”, a precizat profesorul.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu face anunțul mult așteptat: "Școlile nu se închid..."

De asemenea, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut câteva precizări cu privire la serul AstraZeneca.

tulpina britanica dominanta
specialiștii sunt de părere că singura șansă de a scăpa de pandemie este vaccinarea[Sursa foto: PixaBay]

“Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potențial legat de apariția unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, apariția unor cheaguri de sânge. Agenția Europeană a Medicamentului a analizat aceste cazuri și a stabilit la acest moment că nu ar fi un indiciu în ceea ce privește relația de cauzalitate.

Lotul asupra căruia s-a ridicat această suspiciune și care este în evaluare presupune aproximativ 1,6 milioane de doze, care au fost distribuite în circa 17 țări europene. Aș menționa că România nu a primit doze din acest lot”, spune Valeriu Gheorghiță/



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce spune Carmen Harra despre protestele din București: "Vă vorbesc despre asta de doi ani!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies