5 localități din Județul Ilfov intră în carantină din această seară. Ce spun autoritățile?

carantina judetul ilfov
pentru cinci localități din Județul Ilfov se va institui carantina

Comunele Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu, vor intra în carantină din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

În mai multe localități din Județul Ilfov se va institui carantina, asta din cauza numărului mare de cazuri de COVID-10. Astfel, în 5 comune se vor înăspri restricțiile chiar din această seară.

5 localități din Județul Ilfov vor intra în carantină din această seară

Conform Prefecturii Ilfov, Comuna Cernica și satele aparținătoare vor intra în carantină pe o perioadă de două săptămâni, începând de pe 1 martie 2021, orele 22.00.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 63 din 31.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparținătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu, județul Ilfov”, se arată într-un comunicat de presă, conform digi24.ro.

Citeste si: COVID-19 Germania: Utilizarea vaccinului AstraZeneca va fi oprită pentru aceste persoane

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

comune carantinate judetul ilfov
5 localități din Județul Ilfov vor intra în carantină[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat a emis ordinul privind carantinarea zonală, începând cu 1.04.2021, orele 22.00, pe o durată de 14 zile.

„Am pornit acest val cu secții ATI mai pline decât în noiembrie.

Modul în care vin oamenii la spital, mai târziu, cu forme mai grave și au nevoie neapărat de internare în spital. Arsenalul de detașări are limitele lui. Am detașat pe unii de mai multe ori, alții nu mai vor – legea ne permite o singură detașare. Plus că vorbim de o tulpină nouă, care se răspândește mai ușor și în anumite situații mai agresiv”, spune Raed Arafat cu privire la protestele din țară.

Citeste si: Vaccinul Pfizer, 100% eficient pentru copii cu vârsta cuprintră între 12 și 15 ani

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În ceea ce privește numărul de cazuri de COVID-19, Raed Arafat spune că situația este una mult mai gravă față de începutul lunii martie.

carantina judetul ilfov comune carantinate
noi restricții vor fi impuse în mai multe localități din Județul Ilfov[Sursa foto: PixaBay]

„Există o tendința de creștere. Am să dau doar cifre comparative. De exemplu, numărul total de cazuri active: 77.082 de cazuri în 29 martie. Unde eram în 6 martie sau 5? La 47.912, în 28 februarie la 41.000,

în 1 februarie la 35.000. Care era cea mai joasă cifră? 34.000 chiar la 14 februarie, după care am început să creștem și azi suntem aproape mai mult decât dublu. Acest lucru poate crește abrupt dacă nu respectăm lucrurile.(...) Aici avem câteva zone în creștere: Ilfov, București, Hunedoara, Constanța, Alba, Giurgiu- și aici vorbim de creșterea în ultimele 7 zile cu incidența la peste 3 cazuri la mia de locuitori.
Avem județe care cresc încet. Unul dintre județele care schițează o scădere este Timiș, unde toată lumea era supărată că s-au luat măsuri. Deja azi e mai puțin decât ieri, azi a trecut de la cifra 8 la 7. În Timișoara de la 6 la 6. Clar că acolo ceva a fost, că începe scădere”, a precizat Raed Arafat.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies