Prăjitura cu mascarpone și ananas este fină, delicioasă și ușor de preparat. Rețeta este una extrem de simplă.
Vreți să preparați o prăjitură rafinată, cremoasă și dulce-acrișoară? Încercați prăjitura cu mascarpone și ananas. Nu o să regretați!
Prăjitura cu mascarpone și ananas, un desert rafinat
Astăzi ne-am gândit să vă dezvăluim o rețetă perfectă pentru ocazii speciale, dar și pentru a-i îndulci pe cei dragi la final de săptămână.
Este vorba despre prăjitura cu mascarpone și ananas, un răsfăț dulce, cremos și aromat.
Este o rețetă foarte simplă, pe care o veți prepara în mai puțin de o oră. Prăjitura are un blat pufos, vanilat, o cremă fină și delicioasă și multă frișcă deasupra.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 150 gr de zahăr
- 8 linguri de făină
- jumătate de plic praf de copt
- 40 ml ulei
- 30 ml de apă
- un plic de zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 250 gr. mascarpone
- 250 gr. ciocolată albă
- ananas din compot
Ingrediente pentru însiropat blatul:
- zeama de la un compot de ananas
Ingrediente pentru ornat:
- 200 ml smântână pentru frișcă
- ananas din compot
- 30 gr ciocolată albă răzuită
Cum se prepară prăjitura cu mascarpone și ananas
Separați albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă bine cu ulei, iar albușurile se bat spumă, cu un praf de sare. După ce se întăresc, adăugați treptat apa, în timp ce mixați în continuare.
Apoi puneți și zahărul și zahărul vanilat, puțin câte puțin, și de asemenea mixați în continuare. Trebuie să obțineți o spumă tare și lucioasă, ca de bezea, care să nu cadă, dacă întoarceți castronul invers.
După aceea, turnați gălbenușurile frecate cu ulei peste spuma de albușuri și amestecați cu o spatulă.
Făina se amestecă bine cu praful de copt și se toarnă în ploaie peste compoziția de ouă. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute.
Lăsați blatul să se răcească și apoi îl tăiați pe jumătate, pe lung. Între timp, vă apucați de preparat crema.
Pentru asta, topiți ciocolata pe baie de aburi, după care o amestecați cu mascarpone.
Lăsați crema să se răcească în frigider. Pe o tavă, începeți să asamblați prăjitura. Puneți prima foaie de blat, o însiropați cu siropul din compotul de ananas, iar apoi puneți crema de mascarpone și ciocolată și nivelați frumos.
Deasupra cremei, puneți bucăți de ananas, bine stoarse și tăiate mai mărunt. Așezați și a doua foaie de blat, pe care, de asemenea, o veți însiropa cu suc de ananas.
Mixați bine smântâna pentru frișcă și apoi o adăugați peste a doua foaie de blat. Deasupra ornați cu bucățele de ananas și cu ciocolată albă răzuită.