Prăjitura Panna Cotta este extrem de fină, cremoasă și răcoritoare. Noi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă pentru acest desert rafinat.
Alături de celebrul Tiramisu, Panna Cotta este o altă prăjitură italiană, care se face remarcată imediat, datorită texturii fine și a gustului răcoritor, de vară. Poate fi servită simplă sau cu diferite sosuri.
Panna Cotta, un desert rafinat
Citeste si: CITEȘTE: Cum se face rulada cu foi de napolitană și cremă de cocos și caramel
Citeste si: CITEȘTE: Prăjitura PARLAMENT, un deliciu rafinat. Cum se face desertul fabulos în doar câțiva pași
Cu siguranță ați auzit de Panna Cotta, unul dintre deserturile de care italienii sunt extrem de mândri. Dacă nu ați gustat până acum din acest desert divin, vă spunem că seamănă la gust cu o budincă de frișcă.
Ideal este să serviți Panna Cotta cu sosuri de fructe mai acrișoare.
Bineînțeles că dacă nu vă plac prăjiturile cu fructe, puteți pune peste Panna Cotta și un sos de caramel sau de ciocolată.
Noi vă dezvăluim cum se prepară rețeta de bază și ce ingrediente vă trebuie, pentru a obține cea mai fină și cremoasă Panna Cotta.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente pentru rețeta de bază:
- 500 de ml de smântână dulce pentru frișcă
- 90 ml de lapte rece
- 100 gr de zahăr
- un plic de gelatină (10 gr)
- esență de vanilie
Citeste si: DESCOPERĂ: Ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos. Care sunt alimente cu cele mai puține calorii.
Citeste si: Prăjitura din caietul bunicii: NAŞA. Rețeta ținută secretă a fost dezvăluită
Cum se prepară Panna Cotta
Acest desert se prepară extrem de simplu. Chiar dacă este delicioasă, nu vă imaginați că trebuie să vă chinuiți foarte tare ca să faceți Panna Cotta.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți gelatina la înmuiat.
În timpul acesta, puneți smântâna dulce pentru frișcă într-o crăticioară și adăugați zahărul. Dacă vreți ca desertul să nu fie foarte dulce, puteți să puneți mai puțin zahăr. Acest lucru nu va strica rețeta de Panna Cotta.
Amestecul de smântână și zahăr se pune pe foc mic, dar aveți grijă că nu trebuie să fiarbă, ci doar să se încălzească bine.
În momentul în care vedeți că smântâna se înfierbântă, adăugați în ea gelatina înmuiată în lapte, amestecați și opriți focul.
Puneți vanilia în Panna Cotta și încorporați. Dacă nu vă place vanilia, o puteți înlocui cu esență de rom sau chiar cu rom simplu, pentru o aromă și mai puternică.
Desertul se toarnă în cupe de sticlă, pe care trebuie să le umeziți înainte cu apă rece. În acest fel, veți scoate mult mai repede Panna Cotta din forme.
Acum este momentul să ornați desertul cu fructe proaspete, cu sos de fructe, sos de caramel sau sos de ciocolată.
Lăsați prăjitura în frigider, măcar două ore și după aceea o scoateți din formă și o serviți.