Gogoșile la cuptor se fac mult mai repede și gustul lor nu diferă foarte mult de al celor prăjite. Iată care este cea mai simplă rețetă.
Vă plac gogoșile, dar vă gândiți cu teamă că sunt adevărate bombe calorice? Aveți dreptate, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțați de tot la această plăcere vinovată. Încercați rețeta de gogoși la cuptor.
Gogoșile la cuptor, mai sănătoase decât cele prăjite
Citeste si: CITEȘTE: Cum se fac vafele. Rețeta simplă, pe care poți s-o faci într-un timp foarte scurt
Citeste si: NOTEAZĂ: Rețeta de cornulețe fragede, cu smântână și unt
Unul dintre deserturile care ne-au făcut copilăria mai frumoasă este, fără doar și poate, delicioasa gogoașă. Pufoase și aromate, aceste prăjituri nu se vor demoda niciodată.
Se fac repede, din câteva ingrediente, și cu siguranță sunt adorate și de către cei mici, dar și de către adulți.
Odată cu trecerea timpului însă ne-am dat seama că gogoșile au foarte multe calorii și nu sunt chiar cel mai blând desert, când vine vorba de siluetă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Din fericire, există soluții. Nu trebuie să renunțați de tot la gogoși, ci doar să le reinterpretați. Cu alte cuvinte, în loc să le prăjiți în baie de ulei, cum se face în mod normal, le puteți coace.
Gogoșile preparate în cuptor au același gust cu al celor prăjite, doar că au mai puțin ulei și în consecință, sunt mai sănătoase.
Citeste si: CITEȘTE: Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu
Ingrediente gogoși la cuptor:
- 350 g făină
- 180 ml lapte călduț
- 10 g drojdie uscată
- o lingură de unt
- 80 g zahăr
- un ou
- un praf de sare
- zahăr pudră vanilat
Cum se prepară gogoșile la cuptor
Spre deosebire de gogoșile clasice, prăjite, cele făcute la cuptor sunt mult mai rapide. Într-un castron mai adânc, puneți o treime din lapte, care trebuie să fie cald, nu fierbinte, și apoi adăugați drojdia.
Lăsați-le să stea așa, pentru 10 minute. Separat, într-un alt castron, amestecați laptele care v-a rămas cu zahărul și cu untul. Atenție! Untul trebuie să fie nesărat!
Apoi puneți acest amestec peste laptele cu drojdie, adăugați oul și încorporați toate aceste ingrediente. Începeți să puneți făina, puțin câte puțin, în timp ce amestecați. Nu uitați să puneți și un praf de sare, pentru ca gogoșile să iasă gustoase.
Trebuie să obțineți un aluat care nu se lipește de mâini. Presărați făină pe masă și începeți să frământați aluatul, până când vedeți că este suficient de elastic.
Apoi îl așezați într-un vas, îl acoperiți cu un prosop de bucătărie și îl puneți într-un loc cald, la dospit. Când și-a dublat volumul, îl întindeți pe masă cu sucitorul, într-o foaie potrivită ca grosime, și decupați gogoșile din el cu ajutorul unui pahar.
Așezați gogoșile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-le în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute.
Când sunt gata, le pudrați cu zahăr vanilat.