Carantină prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov!

carantina localitati ilfov
mai multe localități din jurul Capitalei au intrat în carantină

Trei localități din Județul Ilfov vor rămâne în carantină din pricina virusului SARS-CoV-2. Ce măsuri se impun?

Măsura de carantinare va fi valabilă pentru Chiajna, Cornetu şi Dragomireşti-Vale începând de marți, ora 22.00. Ce măsuri se vor lua?

Carantina va fi prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov

Potrivit unor comunicate ale Prefecturii Ilfov, măsura de carantinare zonală va fi prelungită cu 14 zile pentru Chiajna, iar pentru Cornetu și Dragomirești-Vale cu încă 14 zile. 

Incidența cazurilor în Comuna Chiajna este de 11,09 la mia de locuitori, în Cornetu este 7,05, iar în Dragomirești-Vale este 6,85.

Citeste si: Se prelungește Starea de Alertă! Florin Cîțu, declarații de ultimă oră despre restricțiile din perioada Sărbătorilor Pascale!

carantina ilfov
carantina va fi prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În ceea ce privește carantina de Paște în București, Vlad Voiculescu a dorit să lămurească această problemă și a postat un mesaj public pe o rețea de socializare.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități. 

Citeste si: În Ploiești și Câmpina se închid restaurantele și cafenelele din cauza COVID-19!

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina personală de Facebook.

carantina localitati ilfov prelungire
incidența cazurilor în localitățile din Județul Ilfov este în continuare crescută[Sursa foto: PixaBay]

Incidența cazurilor în localitățile din jurul Bucureștiului este în continuare crescută, ceea ce impune carantinarea imediată.

„Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Șefului DSU nr. 6984 din 13.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, județul Ilfov, începând cu data de 13.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile”, se arată într-un comunicat.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Liber la vacanțe în Grecia din 16 aprilie! Ce reguli trebuie respectate?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies