Anunț de ultim moment făcut de Ministrul Muncii! Scad salariile românilor?

raluca turcan declaratii
Raluca Turcan insistă că salariile bugetarilor nu vor scădea în perioada următoare

Raluca Turcan: "Nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor."

Raluca Turcan a făcut anunțul legat de adoptarea Memorandumului care stabileşte principiile ce vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea angajaților din sectorul public. 

Raluca Turcan anunță dacă vor scădea salariile bugetarilor

Raluca Turcan a vorbit joi despre salariile românilor și a precizat dacă bugetarii vor primi bani mai puțini  în perioada următoare.

„Acest memorandum a fost semnat de către toate ministerele şi reprezintă practic angajamentul pe care ministerele îl iau ca într-o perioadă de 30 de zile să prezinte propriile soluţii, propria viziune pentru familiile ocupaţionale pe

care le coordonează, astfel încât să reaşezăm sistemul de salarizare pentru personalul plătit din fonduri publice”, a precizat Raluca Turcan.

Citeste si: Anunțul momentului! Cine sunt românii care vor primi 200 de lei?

raluca turcan declaratii salarii
Raluca Turcan a anunțat că a fost adoptat Memorandumul care stabileşte principiile ce vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea angajaților din sectorul public[Sursa foto: Facebook Raluca Turcan]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Raluca Turcan a ținut să sublinieze faptul că cetățenii pot sta liniștiți, dat fiind faptul că salariile nu vor scădea.

 „Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul va tăia veniturile oamenilor. E o intoxicare şi, de obicei, prinde pentru că sunt mulţi oameni nelămuriţi, îngrijoraţi de veniturile pe care le au. Dar în acelaşi timp să ştiţi că sunt foarte mulţi oameni convinşi că în această perioadă sunt şi oameni politici şi alţi amatori care din asta trăiesc, din intoxicare. 

Citeste si: Klaus Iohannis semnează decretele! Se anunță pensionări timpurii!

Prin memorandumul pe care l-am adoptat azi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România, ci dimpotrivă intenţionăm să creştem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechităţile legislaţiei adoptate în trecut. Şi, de asemenea, salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă şi va fi de asemenea în corelaţie cu eficienţa instituţiilor publice”, a declarat Raluca Turcan.

ministrul muncii raluca turcan
Raluca Turcan face declarații cu privire la salariile bugetarilor[Sursa foto: Facebook Raluca Turcan]

Raluca Turcan a vorbit și despre sporurile bugetarilor, care vor intra în salariul de bază.

„Unele sporuri vor intra în salariile de bază. De asemenea, acele sporuri care pot fi acordate în sumă fixă vor fi date în sumă fixă. Sporurile care vor rămâne după includerea unora în salariile de bază nu vor depăşi 20% din salariul de bază plătit individual. 

Salariul în plată de bază să fie acelaşi pentru toată lumea. Este inadmisibil ca pe o lege să ai unii angajaţi în sistemul public plătiţi la nivelul de salarizare din 2019 şi alţii la un nivel de salarizare posibilă în anul 2022”, spune Ministrul Muncii.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Se prelungește carantina cu 14 zile pentru orașul Bragadiru!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies