Klaus Iohannis, vești proaste în legătură cu relaxarea de la 1 iunie: "Este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi"

klaus iohannis declaratie
Klaus Iohannis spune că va exista o posibilă relaxare de la 1 iunie, însă nu se știe sigur ce se va întâmpla până la acea dată

Klaus Iohannis a declarat că măsurile restrictive nu vor fi ridicate în totalitate de la 1 iunie.

În cadrul unei conferințe de presă cu ocazia Zilei Pământului, Klaus Iohannis a vorbit și despre posiblitatea ca măsurile restrictive să fie ridicate în totalitate de la 1 iunie. Președintele susține că la acea dată vor fi analizate posibile relaxări.

Klaus Iohannis, despre măsurile restrictive ridicate de la 1 iunie

Klaus Iohannis susține că data de 1 iunie va reprezenta ziua în care Guvernul va arăta o serie de evaluări pentru o posibilă relaxare.

“1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo.

Citeste si: S-a modificat legea de pensionare! Ce documente trebuie să depună cei care îndeplinesc cerințele?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

covid 19 klaus iohannis restrictii relaxare
Klaus Iohannis a dorit să transmită cetățenilor că data de 1 iunie nu ar trebui supraevaluată[Sursa foto: PixaBay]

Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de persoane vaccinate creşte, atunci rând pe rând vom putea să renunţăm la anumite măsuri. Sau, invers spus, rând pe rând vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, noi reguli pentru campania de vaccinare! Va fi introdusă o nouă etapă!

Klaus Iohannis a mărturisit că românii trebuie să respecte în continuare regulile impuse, iar o relaxare totală nu poate fi întrevăzută de la 1 iunie.

klaus iohannis masuri de relaxare
Klaus Iohannis susține că la 1 iunie se vor prezenta propunerile pentru o posibilă relaxare a măsurilor[Sursa foto: Instagram Klaus Iohannis]

“Trebuie să fim conștienți de profunzimea acestei crize, care complică toate procedurile administrative.

Coaliția și Guvernul Citu fac față cu bine acestei crize. Au avut grijă că economia României să nu se prăbușească. Au avut grijă să avem suficiente locuri în spitale pentru că cei bolnavi să fie tratați. Au avut grijă să avem buget pentru anul acesta și toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justă lor valoare. Evaluarea mea este una pozitivă. Nu ne relaxăm total de la 1 iunie", a precizat Iohannis.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Adrian Marinescu avertizează! Acești români ar putea să nu dezvolte anticorpi după vaccin

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies