Cum arată o ținută BLACK TIE pentru femei. Inspiră-te din stilul vedetelor

Cum arată o ținută black tie pentru femei
Cum arată o ținută BLACK TIE pentru femei. Inspiră-te din stilul vedetelor

Iată ce ținute se regăsesc în dress code-ul black tie și la ce evenimente puteți să le purtați!

Ținuta black tie este mai elegantă decât cea business, dar mai puțin formală decât cea white tie. Elementul principal este rochia lungă, neagră, de seară, însă de-a lungul timpului obiectele vestimentare integrate în acest stil au devenit din ce în ce mai variate.

Ce înseamnă ținuta black tie pentru femei

Rochia de cocktail este un obiect vestimentare care se încadrează cu succes în dress code-ul black tie.

Trebuie să țineți cont de faptul că black tie înseamnă elegant, nu fastuos. Discreția și bunul gust sunt principalele caracteristici ale unei ținute de acest gen.

În afară de rochia de seară clasică neagră și de rochia de cocktail, în stilul black tie se pot încadra și fustele midi. Nu este recomandat să optați pentru pantaloni atunci când dress code-ul impune o ținută black tie, întrucât aceștia se regăsesc în zona ținutelor office.

Citeste si: Ce pantofi sa asortezi cu o rochie rosie

În ceea ce privește cromatica, optând pentru o ținută de culoare neagră, nu veți da greș niciodată. Auriul sau argintiul, „vișina putredă” sau „albastrul royal” sunt de asemenea, alegeri foarte potrivite. Pantofii cu toc și accesoriile nu trebuie să lipsească dintr-o ținută black tie.

Cum arată o ținută black tie pentru femei

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Ce ținute feminine le plac bărbaților. 5 idei ca să-l cucerești la prima întâlnire

Pentru o ținută black tie poate fi aleasă și o rochie midi

Printre ținutele black tie de efect se numără și rochiile lungi în nuanțe de albastru marin, verde smarald sau gri petrol, cu inserții negre, aurii sau argintii, care vor crea un joc de lumini și umbre senzațional.

Rochiile pot fi asimetrice, cu umărul dezgolit, cu mâneci ample sau bretele fine. Materialele recomandate sunt satinul, voalul, mătasea sau catifeaua.

Ce fel de evenimente necesită o ținută black tie

Dress code-ul „black tie” este invocat în cadrul evenimentelor formale. Astfel că, evenimentele care impun o ținută de seară sunt: cinele private sau publice, serile dansante și de asemenea, petrecerile și balurile caritabile.

Important de reținut este faptul că „black tie” impune o ținută mai puțin formală decât „white tie” și mai elegantă decât clasicul outfit business. În cele mai multe cazuri, nu se mai folosesc ținutele „white tie”, întrucât sunt mult prea rigide și variantele nu sunt la îndemâna oricui. Femeile sunt adesea confuze atunci când li se impune un dress code elegant, întrucât nu multe persoane știu să facă diferența între o ținută „black tie” și una „white tie”.

Î n cazul în care urmează să participați la o petrecere unde se vor consuma băuturi alcoolice, atunci se recomandă să alegți o ținută de cocktail, cu mențiunea că fusta nu trebuie să depășească genunchii.

Cum arată o ținută black tie pentru femei

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

De asemenea, în cazul unui eveniment tip cocktail, pot fi purtate și outfturi formate din două piese(de exemplu: o bluză din mătase cu o fustă lungă din satin). Trebuie să evitați pe cât posibil stilul business în cadrul unor evenimente formale.

Citeste si: Ce pantaloni avantajează femeile plinuțe. Vezi ce poartă vedetele

Dacă evenimentul se desfășoară într-un loc deosebit și implică o cină, dans sau spectacole, atunci puteți opta pentru o rochie de seară lungă, sau un corset elegant, combinat cu o fustă de bal. Dacă vă este greu să descifrați nivelul de formalitate al evenimentului, puteți întreba gazda cât de strictă ar trebui să fie ținuta.  

Imagini cu vedete în ținute black tie

Cum arată o ținută black tie pentru femei
Philipp Plein[Sursa foto: Instagram]
Cum arată o ținută black tie pentru femei
Selena Gomez[Sursa foto: Instagram]
Cum arată o ținută black tie pentru femei
Raluca Bădulescu[Sursa foto: Instagram]
Cum arată o ținută black tie pentru femei
Cătălin Botezatu[Sursa foto: Instagram]

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies