Mickey Mouse împlinește 93 de ani

Mickey Mouse împlinește 93 de ani
Mickey Mouse împlinește 93 de ani

Mickey Mouse, cel mai iubit personaj din desene animate din toate timpurile, împlinește 93 de ani.

Cine este Mickey Mouse?

În anul 1928, regizorul american Walter Elias Disney, câștigător al premiilor Oscar de 22 de ori, titan al animației, îl crea pe Mickey Mouse, un personaj din desene animate, care împlinește anul acesta 93 de ani. Acesta era reprezentat de un șoricel cu pantofi mari galbeni, pantaloni roșii și mănuși albe.

Mickey s-a transformat, în timp, dintr-un personaj modest, aventurier și carismatic, în simbolul cinematografiei americane.

Mickey Mouse rulează pe marile ecrane ale lumii alături de Minnie, partenera sa, de câinele credincios Pluto și de prietenii săi Donald Duck și Guufy.

Acest șoricel celebru, mascota oficială a studiourilor Walt Disney, a participat la deschiderea oficială a parcului de distracții Disneyland de la Paris, în anul 1955.

Cine nu își imaginează să viziteze la un moment dat lumea basmelor în cel mai fascinant loc de distracții din Europa, alături de eroii din filmele de desene animate, în frunte cu cel mai îndrăgit dintre aceștia, Mickey Mouse?

Compania Euro Disney, cea care administrează parcul de distracții Disneyland, a semnat un acord cu autoritățile din Paris, valabil până în anul 2030, pentru a se extinde la aproape 1/5 din suprafața acestui oraș.

Mickey Mouse împlinește 93 de ani

Citeste si: Jorge a petrecut Revelionul alaturi de Mickey Mouse, Donald Duck si Pluto la Disneyland

Mickey Mouse împlinește 93 de ani

Iată că anul acesta îi urăm „la mulți ani” acestui personaj atât de îndrăgit de copiii din întreaga lume, care află oarecum mirați că personajul lor preferat împlinește frumoasa vârstă de 93 de ani.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mickey a debutat pe 18 noiembrie 1928, în primul desen animat care avea sonor sincronizat, Steam Boat Willie, fiind singurul personaj de acest gen care are o stea pe Bulevardul Celebrităților din Hollywood.

Creatorul său, Walter Elias Disney, a fost distins în anul 1932 cu premiul Oscar pentru lansarea celebrului personaj Mickey Mouse, acesta declarând la vremea respectivă: „ sper doar să nu pierdem din vedere un singur lucru, totul a început cu un șoarece”.

Mickey Mouse împlinește 93 de ani

Mickey Mouse și Minnie au fost căsătoriți?

Nu se știe încă dacă protagoniștii serialelor de desene animate, Mickey și Minnie, au fost vreodată căsătoriți, însă într-un interviu din anul 1933, Walter Disney declara că Mickey este soțul lui Minnie în

viața privată.

Mickey Mouse are un farmec universal, trezind în adulți nostalgia copilăriei și creează o legătură între generațiile din întreaga lume. Acest simbol al culturii americane are la activ un premiu Oscar pentru un scurtmetraj și în urmă cu 3 ani, a fost vedeta unui turneu internațional, ajungând și la București.

Mickey Mouse împlinește 93 de ani

Bucuria copiilor a fost atât de mare când au fost îmbrățișați de șoricelul cel poznaș, încât unora dintre ei le-au dat lacrimile.

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Citeste si: A murit vocea lui Minnie Mouse!

Întrebați de un reporter cum a fost, unii dintre ei au dat următoarele răspunsuri:

Reporter: “Cum a fost?” Fetiţă: “Magic. Ca într-o poveste, e parcă ar fi fost real şi chiar cred că e real.“ Reporter: “Când spui Mickey la ce te gândeşti?” Fetiţă: “La un prieten, care nu m ar dezamăgi niciodata″.

Femeie: “Eu am 43, dar bunica mea are 88, Mickey împlineşte 90, asta înseamnă că bunica a crescut cu Mickey, mama la fel şi acum şi eu, şi copiii mei cresc cu Mickey, sunt 4 generaţii care au crescut cu Mickey″.

Părinte: ″Înseamnă toată copilăria. E cel mai puternic simbol din lumea asta care aduce la un loc mai mult ca muzica, orice fel de artă, aduce naţionalităţi şi sex şi religii şi te face să ţi amintesc doar de copilul din tine″ .

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies