Ce este metoda KonMari de organizare si cum te ajuta sa obții casa pe care ti-o doresti

Ce este metoda KonMari de organizare
Ce este metoda KonMari de organizare si cum te ajuta sa obții casa pe care ti-o doresti

Află ce este metoda KonMari și cum te poate ajuta să îți organizezi viața și să ai succes în carieră.

Marie Kondo este o tânără japoneză, care a devenit peste noapte un fenomen, printr-o idee inovativă despre cum putem face curățenie în viețile noastre.

Kondo a scris câteva cărți, care s-au vândut în milioane de exemplare și a lansat de curând pe Netflix un show de succes.

Aceasta îi sfătuiește pe oameni să aprecieze mai mult obiectele materiale pe care le au în casă și să fie mai organizați.

Japoneza ne explică cum putem să ne organizăm spațiul, folosind doar trei principii: simplifică, organizează și depozitează.

Marie arată că pentru a avea o locuință corect organizată, ar trebui ca oamenii să păstreze doar obiectele care contează pentru ei cu adevărat.

Cine este Marie Kondo, cea care a creat metoda KonMari

Ce este metoda KonMari de organizare

Astfel, dacă reușești să îți organizezi locuința în acest fel, vei căpăta încredere și vei avea succes.

„Magia ordinii" este cartea care a cucerit lumea. În acest volum, pentru început, ni se sugerează să facem o inventariere a lucrurilor adunate de-a lungul anilor și să renunțăm la cele care nu ne mai folosesc.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cum vei evolua în timp, în funcție de zodie?

Trierea acestora trebuie făcută ținând fiecare obiect în mână. Dacă simțim că acesta nu ne mai aduce bucurie, indicat este să-l aruncăm. Scopul acestei activități este de avea o casă aerisită, care să ne influențeze pozitiv viața.

Ce este metoda KonMari de organizare a casei

Autoarea acestei metode propune, pentru a reuși să găsim mai ușor hainele de care avem nevoie, să le depozităm pe verticală, cu ajutorul unor cutii.

Marie ne recomandă să aranjăm lucrurile pe categorii: cărți, îmbrăcăminte, documente etc., lăsându-le pe cele cu valoare sentimentală la sfârșit.

Secretul constă în păstrarea obiectelor care ne sunt dragi și aruncarea celor de care nu mai avem nevoie.

Astfel, vom avea mai mare încredere în noi și succesul nu ne va mai ocoli.

Citeste si: Amenajarea holului de apartament- 6 idei practice

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ea a declarat într-un interviu că la vârsta de 15 ani ar fi auzit ,,o voce misterioasă, ca un zeu al organizării, care mi-a spus să mă uit mai atent la lucrurile mele".

De atunci a început să își organizeze altfel viața.

Ce este metoda KonMari de organizare

Metoda KonMari li se potrivește oamenilor care au înțeles partea spirituală a acesteia,   conform căreia ar trebui să ne rezervăm câteva momente de meditație, o „convorbire” cu locuința noastră, căreia să-i mulțumim pentru găzduire și pentru energia pozitivă pe care o emană.

,,Voi aduce magia schimbătoare a vieții de  zi cu zi a unei serii noi pentru o platformă globală de televiziune", spus Marie Kondo pe Istagram.

,,În această nouă serie,  voi lucra împreună cu oamenii pentru a-mi transforma casa și o transformare personala", a mai declarat celebra japoneză.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

DESCOPERĂ: Cu ce se curăță argintul

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies