Silueta androgină: 5 tipuri de rochii recomandate

Silueta androgină: 5 tipuri de rochii recomandate
Silueta androgină: 5 tipuri de rochii recomandate

Se spune că silueta perfectă este cea tip clepsidră, pe care o vedem în reviste și pe podiumurile de modă și pe care toate rochiile se așează perfect.

Însă a fi frumoasă nu înseamnă să fii perfectă, ci să știi să-ți scoți în evidență calitățile fizice, iar primul pas în acest sens este să le descoperi și să fii conștientă de ele. Silueta androgină la femei poate părea ușor dificil de pus în valoare, însă nu e imposibil. Secretul este să cunoști câteva trucuri menită să ascundă imperfecțiunile și mai ales să structureze forma corpului, astfel încât să obții un echilibru vizual. 

Concret, silueta androgină este de formă rectangulară, cea în care nivelul umerilor este același cu cel al șoldurilor, talia nu este definită, bustul nu este proeminent. Acest tip de siluetă este specific în general femeilor înalte, cu picioare lungi și adesea subțiri. Cel mai mare avantaj al acestui tip de corp este dat de alură atletică, de înălțime și de faptul că poți echilibra proporțiile cu ajutorul trucurilor vestimentare. 

Ce rochii ar trebui să porți dacă o siluetă androgină? În primul rând, alege rochii de damă casual care să nu fie sub nicio formă strâmte pe corp. Evită țesăturile elastice, care se mulează și optează în schimb pentru cele care cad greu pe lângă corp. 

Iată 5 tipuri de rochii pe care ar trebui să le ai în garderobă pentru a-ți pune în valoare silueta androgină:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

De exemplu, punctele forte ale siluetei rectangulare sunt picioarele lungi și subțiri. De asemenea, musculatura tonifiata și definită poate reprezenta un mare plus comparativ cu siluetele caracterizate de forme pline.

Rochii care marchează talia

Pentru că unul dintre punctele forte ale siluetei androgine sunt picioarele lungi, atunci apelează la rochii largi, din materiale fluide, care pică greu pe lângă corp. Poți purta o astfel de croială ca atare, punând accent pe lungimea picioarelor sau poți evidenția talia cu o curea subțire, pentru a subția zona, fără să creezi totuși impresia de mulat.

Pune cureaua în talie și lasă partea de sus să fie ușor umflată, lejeră. Imaginea vizuală obținută va fi numai bună pentru a crea armonie corpului tău. 

Rochii din materiale tari 

Țesăturile rochiilor pe care le porți sunt importante, pentru că de ele depinde evidențierea anumitor părți ale corpului tău. Pentru că ai o structură atletică, osoară, atunci vei evita orice tip de material care se mulează pe corp.

Optează pentru bumbac, care este natural și îți va oferi o senzație de confort sporit. Poartă rochii tip tricou, alături de o jachetă din denim sau piele peste, o geantă de umăr overzised și niște ciocate în picioare și vei obține un look de invidiat. Pe lângă bumbac, poți alege și rochii din neopren. 

Volum în partea de sus a siluetei

Pentru un plus de eleganță, rochiile tale ar trebui să aibă volane sau accesorii în partea de sus, astfel încât accentul să nu cadă pe umerii osoși, ci gâtul lung și subțire.

Poartă mâneci scurte bufante, rochii sacou cu umeri proeminenți, inclusiv imprimeuri mari, florale sau geometrice, care vor crea senzația unui bust mai proeminent.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Croieli drepte, tubulare

Dacă rochia mulată nu-și are locul în cazul siluetei androgine, atunci trebuie înlocuită cu croieli drepte, tubulare, fără pense, ci doar cu cusături simple. De exemplu, o rochie dreaptă, care urmărește linia corpului, fără să fie mulată, ușor pe gât și cu mâneci bufante va crea o volumetrie perfectă, iar silueta ta va căpăta simetrie. 

Rochii accesorizate cu bijuterii masive

Ai ales deja modelele de rochii, din materialele potrivite siluetei tale. Pentru a completa look-ul, poartă pantofi sport, balerini cu vârf ascuțit sau sandale romane și accesorizează ținuta în partea de sus cu cercei masivi sau un colier oversized. Pune întotdeauna accent pe bijuterii în partea de sus a corpului.

Silueta androgină poate deveni ideală pentru orice femeie, atâta vreme cât știi să o pui în valoare. Atuurile tale vor fi mereu alură atletică, suplețea, lipsa grăsimii și a coapselor proeminente, așa că bucură-te de corpul tău în fiecare zi.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies