Iată câteva idei de rețete pentru a obține brioșe dietetice delicioase, extrem de sărace în calorii.
Brioșele datează din secolul XIX și sunt originare din Statele Unite ale Americii.
Cine oare nu poftește la un asemenea desert pufos, cu miros de scorțișoară sau de vanilie, presărat cu fulgi de ciocolată?
Există și variante europene de preparare a brioșelor, cum ar fi cea britanică, denumită „cupcake”.
Cu toate acestea, brioșele conțin zahăr și făină albă, adevărați inamici ai siluetei.
Citeste si: Cum faci cea mai bună compoziție pentru brioșe. Ies absolut senzaționale
Brioșe din făină de migdale cu afine și scorțișoară
Pofta de dulce poate fi satisfăcută cu ajutorul unei rețete dietetice de brioșe cu afine și făină de migdale.
Este nevoie de 3 ouă, o cană de faină de migdale, esență de vanilie, un praf de cacao, o mână de afine proaspete, praf de copt și praf de scorțișoară.
În loc de zahăr se folosește îndulcitor natural.
Se bat albușurile spumă, se adaugă făina de migdale, gălbenușurile, afinele, esența de vanilie și cacao. Se amestecă bine cu praful de copt și praful de scorțișoară și se pun într-o tavă specială pentru brioșe.
Este indicată coacerea la foc mic.
Se servesc împreună cu un ceai verde.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Desertul copilariei care-ti face viata mai frumoasa! Uite reteta perfecta pentru briose cu mere!
Brioșe dietetice din ovăz cu zmeură
Iată un desert fresh, ce poate fi consumat dimineața, pentru un plus de energie.
Ingredientele necesare sunt: 4 ouă, o jumătate de cană de ovăz, o mână de zmeură, o cană de faină integrală și îndulcitor natural. Se amestecă toate produsele, iar la final se adaugă albușul bătut spumă.
Conținutul bogat în carbohidrați oferă energia necesară pentru o zi plină la muncă.
Brioșe cu morcov, nuci și iaurt
Aceasta este o rețetă atipică, dietetică si poate înlocui chiar o masă.
Se folosesc 3 ouă, făină de cocos, 2 morcovi, nuci coapte, iaurt grecesc simplu, făină de migdale și un îndulcitor de stevie.
Se amestecă toate ingredientele, inclusiv morcovii rași și se coc la foc potrivit.
Separat se prepară un sos din iaurt, vanilie, mascarpone și îndulcitor de stevie.
Citeste si: Briose din faina integrala cu mere si fulgi de ovaz
Brioșe cu broccoli și conopidă
Este o variantă sărată de brioșe, care poate constitui un aperitiv delicios pentru musafiri.
Se folosesc 2 căni de faină integrală și tărâțe, 3 ouă, broccoli și conopidă, fierte în prealabil. Se bate albușul separat și se mixează împreună cu restul ingredientelor. Se coc la foc mic.
Se pot consuma cu o cremă de smântănă light, cu esență de lămâie.
Brioșele sunt ușor de preparat, dar pentru ca acestea să iasă pufoase și să aibă forma perfectă, vă dezvăluim câteva trucuri:
- ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei;
- nu este recomandată folosirea mixerului;
- ingredientele lichide se amestecă separat de cele uscate;
- aromele se adaugă la final;
- se ung formele peste tot și se umplu 3/4 din volumul lor.
În timpul domniei Reginei Victoria a Marii Britanii, brioșele erau mâncate de servitorii și locuitorii săraci ai Palatului.
Surprinse de pofta cu care erau savurate aceste delicatese, domnițele le-au inclus în meniul faimosului „ceai de la ora 5”.