Cine este Clotilde Armand. "În amintirea Clarei, dau fiecărui copil câte un lucru de-al ei, pentru că așa făcea ea: dădea cadouri tuturor ”

Clotilde armand copii
Cine este Clotilde Armand. "În amintirea Clarei, dau fiecărui copil câte un lucru de-al ei, pentru că așa făcea ea: dădea cadouri tuturor ”

Biografia primarului Sectorului 1 din Bucureşti, Clotilde Marie Brigitte Armand. Cum a luat decizia de a se muta în România, după ce a locuit în Franța și America

Clotilde Marie Brigitte Armand s-a născut în data de 28 iunie 1973, în Franţa- oraşul Pointe-à-Pitre din regiunea Guadeloupe. În urmă cu mai bine de 25 de ani, Clotilde s-a stabilit în România după căsătoria cu matematicianul Sergiu Moroianu, din anul 1997. Cei doi s-au cunoscut de pe vremea când ea avea doar 22 de ani, în anul 1996 şi studia în America. Într-un stagiu de practică la Paris, aceasta a luat avionul şi a ajuns în Bucureşti pentru prima dată.

Câteva zile, Sergiu Moroianu a dus-o la munte în munţii Făgăraş… Clotilde a fost cucerită imediat de peisajele pline de culoare şi aerul proaspăt al munţilor. Acesta devenit româncă prin căsătorie, dar documentul oficial l-a obţinut tocmai în anul 2015.

Cine este Clotilde Armand. Cu cine este căsătorită ş i ce tragedii a suferit

De profesie, Clotilde Armand este inginer format la Massachusetts Institute of Technology şi la Ecole Centrale Paris, manager de nivel internaţional şi primar al Secorului 1 din București.

Mama a patru copii, Clotilde Armand  a reuşit să îmbine într-o proporţie echilibrată, viaţa de familie cu cea profesională.

Clotilde armand sergiu moroianu

''Sunt născută în Franţa, familia mea locuieşte la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. La Vichy, staţiune balneară burgheză, au fost trei generaţii de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paternă era verişoară primară a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica maternă era fiica contelui de Champs de Saint-Leger.

Dar sunt şi românca prin “adopţie”, căsătorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Academia Română. Am ales să trăiesc în România deoarece soţul meu este român. Ne-am cunoscut pe când aveam 22 de ani, în timpul studiilor în SUA la MIT. Acolo studenţii europeni se strângeau în Clubul European, chiar dacă există o demarcaţie naturală pe linia est-vest pe care la început nu o înţelegeam. La MIT sunt mulţi asiatici, americani, indieni, fiecare cu specificul lor.
În faţa altor culturi complet diferite, noi europenii ne simţeam mult mai solidari între noi decât aici în Europa, unde contează foarte mult chiar şi din ce regiune eşti. În 1999 ne-am stabilit prima dată în România, am mai plecat apoi câţiva ani în Germania şi Franţa, dar am simţit mereu că locul meu este aici. Până la urmă, eu şi familia mea am hotărât să ne stabilim definitiv la Bucureşti, mai ales că trei dintre copiii noştri s-au născut în România.
De când am făcut această alegere am cerut cetăţenia română, pe care am obţinut-o în 2015. Astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România. De fapt, sunt apropiată sufleteşte de români.”
a precizat Clotilde pentru Gândul.ro.

De ce s-a mutat Clotilde Armand în România, deși a locuit în Franța și America

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Dorinţa pentru o implicare activă în viața cetățenilor şi spiritul civic şi le-a dezvoltat încă de mic copil, atunci când a fost cercetaşă. Încă de pe vremea studenţiei s-a implicat în diverse campanii de voluntariat, ce au ajutat-o peste ani să facă față unei cariere în management și consultanță. Îl cunoştea şi pe Nicusor Dan, actualul Primar al Bucureştiului, care era totodată prieten cu soţul ei, Sergiu Moroianu. Mutată în România definitiv în anul 1999, aceasta împreună cu soţul ei au locuit într-un apartament de două camere primit de la mama soţului ei, în cartierul Aviaţiei din

Băneasa. În lupta ei pentru dreptate, Clotilde Armand a câştigat aproape 90 de procese cu diverse instituţii ale statului. Acesta a fost un moment decisiv pentru a intra în politică, mai ales că avea experienţa necesară după bătăliile pe care le-a dus... ieşind învingătoare.

A ales să intre în cursa pentru câştigarea locului întâi al primăriei Sectorului 1 din Bucureşti, ştiind că nu este o meserie bine plătită. După o carieră de cel puțin 20 de ani în management, Clotilde Armând a ştiut că poate executa sarcinile unui astfel de loc de muncă, prin prisma experienţei dobândite în toţi aceşti ani.

Clotilde armand cv

Clotilde Armând a scris şi o carte „Am ales România. Povestea Mea”. Aici a precizat cele două tragedii ale vieţii ei, atunci când două fetiţe i-au murit. O mare durere în suflet, îi provoacă atunci când vorbeşte despre pierderea celor două fetiţe. Ondine a murit subit la doar o săptămâna după ce a botezat-o. În anul 2011 o altă tragedie s-a năpustit asupra familiei. Clara, fetiţa de 10 ani a murit pe trecerea de pietoni, după ce un motociclist a lovit-o mortal. În urma impactului, inclusiv bărbatul şi-a pierdut viaţa.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

„Când a murit, am crezut că va fi sfârșitul perioadei fericite din viața noastră, sfârșitul tuturor ambițiilor pentru mine și pentru Sergiu. Adică mi se părea că lovitură sorții este așa de mare, că nu ne vom reveni niciodată. După accident, mult timp am negat realitatea. Apoi, m-am gândit că avem o parte din familie pe pământ și o parte în ceruri, o parte care ne așteaptă și pe noi.

M-am gândit că ne vom ruga mult și prin rugăciune, prin împărtăşanie, prin mintea noastră vom fi mereu împreună și va fi că înainte. Vom vorbi cu ea așa, normal, în viața de zi cu zi. La început voiam să-i pun masa Clarei cu noi și îmi amintesc cât de mult am suferit și am plâns când Sergiu a refuzat categoric să-i pun pantofii sub bradul de Crăciun. În amintirea Clarei, dau fiecărui copil câte un lucru de-al ei, pentru că așa făcea ea: dădea cadouri tuturor ”, a scris Clotilde Armand în cartea sa.

Din dorinţa de a se descurca în viaţă şi de a avea cunoştinţe cât mai multe, Clotilde şi-a învăţat copiii mai multe limbi străine. Aceasta vorbeşte cu ei, în limba sa maternă, franceza. Soţul reprezintă un real suport pentru primarul Sectorului 1 din Bucureşti, în lupta ei pentru a-şi duce la bun sfârşit promisiunile făcute.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cine este FLORIN POPA, iubitul lui Nicole Cherry

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies