5 motive pentru care oamenii rămân în relații toxice

5 motive pentru care oamenii rămân în relații toxice
5 motive pentru care oamenii rămân în relații toxice

Pare foarte usor sa iesi dintr-o relatie, la prima vedere dar, de cele mai multe ori, este foarte greu.

5 motive pentru care oamenii rămân în relații toxice. Pare foarte usor sa iesi dintr-o relatie, la prima vedere dar, de cele mai multe ori, este foarte greu. Iata care sunt motivele pentru care oamenii aleg sa ramana in relatii toxice.

Le este frica de singuratate

Exista studii care demonstreaza ca frica de a fi singuri ii face pe oameni sa ramana in relatii distructive, gandind ca este mai bine sa ai un partener imperfect, decat sa stai singur.

Societatea ii condamna pe oameni si ii face sa creada ca a fi singuri este un lucru negativ dar, in realitate, nu este nimic in neregula cu asta.

Au o stima de sine scazuta

Majoritatea persoanelor care au o stima de sine scazuta tind sa ramana in relatii nesanatoase. Daca traiesc abuzuri si comportamente toxice, oamenii pot cadea in capcana de a crede ca sunt vinovati pentru comportamentele toxice ale partenerului.

O stima de sine poate sa determine, de asemenea, ca oamenii sa isi puna la indoiala propria valoare, cat si aportul in relatie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Se simt responsabili pentru partenerul lor, cat si pentru actiunile acestuia

Daca ajung la o situatie neplacuta ori o cearta, un agresor intoarce situatia in favoarea sa si il face pe partenerul lui sa se simta vinovat, chiar daca nu este.

Este un comportament care se dezvolta treptat si face dificil pentru o persoana sa isi dea seama de ce se intampla. Aceasta persoana ajunge la sentimente mixte de anxietate, confuzie, cat si incapacitatea de a mai avea incredere in sine.

Spera ca lucrurile se vor schimba

Multe persoane aleg sa ramana in relatii toxice intrucat isi iubesc foarte mult partenerul si spera ca situatia se va imbunatati.

In plus, ei considera ca acest comportament nesanatos al partenerului lor poate fi rezultatul unor circumstante dificile si cred ca pot schimba cumva relatia fiind ei insisi un partener mai bun.

Citeste si: Înconjoară-te cu energie pozitivă! 8 obiecte de care ai nevoie pentru o casă reiki!

Frica de a fi respinsi

Un alt motiv al relatiilor toxice poate fi respingerea.

Acestia aleg sa ramana intr-o relatie toxica deoarece au frica de a nu fi respinsi in viitor, astfel ca se agata de actualul partener cat pot de mult.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Când s-a produs ruptura dintre Adriana Bahmuțeanu și mama ei și unde și-a cerut prima dată iertare față de tatăl său. “Până nu vindeci asta, nu ai cum ca tu să ai o relație de cuplu fericită”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Folclorul românesc, zdruncinat de hora acuzațiilor. Atacul furibund: "A început să mă blesteme, să mă înjure, să mă jignească". Ce au de împărțit Elena Merișoreanu și Claudia Ghițulescu

Ciorbă de conopidă cu kefir și usturoi, rețeta Dianei Bart. „Servim cu mărar și pătrunjel verde.”

Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi

„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului


Cookies