Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.

Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.
Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.

Orice relatie de cuplu poate experimenta dificultati, acestea vin ca urmare a personalitatii fiecaruia dintre parteneri, dar si ca urmare a greutatilor externe diverse, a incertitudinii, a unor activitati intense diverse.

Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante. Orice relatie de cuplu poate experimenta dificultati, acestea vin ca urmare a personalitatii fiecaruia dintre parteneri, dar si ca urmare a greutatilor externe diverse, a incertitudinii, a unor activitati intense diverse. Chiar si asa, chiar si in situatii stresante, apar oportunitati de crestere, prin care sa iti redescoperi partenerul.

Suntem impreuna in aceasta situatie dificila

Gandirea sanatoasa de cuplu este cea mai importantaa, atunci cand apar probleme si situatii stresante.

O gandire de genul, suntem impreuna in aceasta situatie, in aceasta dinamica schimbata a vietii, poate salva relatia de la esec.

Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.
Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sfaturi utile pentru cupluri in situatii stresante

  • Construiti-va universul vostru, cu scopuri si valori comune. Cand un cuplu este functional, partenerii se influenteaza reciproc si invata unul de la altul, se adapteaza impreuna la situatie.
  • Renuntati la rutinele vechi nesanatoase si construiti altele noi, benefice voua. Folosirea ritualurilor si a auto-disciplinei sunt factori protectivi. Regulile bune mai reduc din anxietate.
  • O relatie fericita nu inseamna o relatie lipsita de cearta. Conflictul conjugal poate fi folosit pentru dezamorsarea tensiunilor cumulate. Insa cearta trebuie sa fie constructiva, trebuie sa fie privita drept oportunitate de invatare.
  • Nu neglijati viata intima. Atingerea reprezinta contactul afectiv care este esential in construirea intimitatii relationale.
  • Bugetul comun trebuie calculat cu atentiesi ajustat in momentele mai grele, astfel incat sa nu fie o povara suplimentara. Nu uita sa faceti echipa si sa stabiliti care va sunt prioritatile comune.

Singuratatea in cuplu

Este frumos sa avem foarte multe activitati in 2 dar, uneori, este nevoie si de putina singuratate. De fapt, chiar este recomandat, pentru beneficiul cuplului. Ca sa faceti acest lucru acasa, creati-va un coltisor individual in casa, sau chiar o camera separata, daca va permite spatiul si mai dispuneti si de activitati individuale, cu prieteni, de exemplu.

Citeste si: Cum știi că e momentul să ieși dintr-o relație

Umorul, ca sarea in bucate

Alocati-va timp sa radeti cat mai mult. Este poate cel mai bun sfat pe care il puteti primi de pe internet. Jucati impreuna diverse jocuri, faceti activitati frumoase care sa va aduca placere. Transformati fiecare zi intr-o aventura.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies