Sarmalele le dau mari bătăi de cap femeilor. Noi vă învățăm cât timp trebuue să le fierbeți și cum să procedați, ca să nu dați greș, chiar dacă le preparați pentru prima dată.
În România, multă lume crede că o gospodină desăvârșită este doar aceea care știe să facă sarmalele perfecte. Nu este neapărat adevărat, dar trebuie să recunoaștem că nici nu este o vorbă greșită în totalitate.
Cum se fierb sarmalele perfecte
Nu ați făcut niciodată sarmale și vă este frică să încercați, de teamă să nu dați greș? Stați liniștite, toate femeile au făcut acest preparat pentru prima dată, la un moment dat.
Pare ceva greu de făcut, dar dacă veți respecta câteva trucuri, nu aveți cum să dați greș.
Pe lângă ingredientele pe care trebuie să le folosiți, un alt aspect la fel de important este și timpul în care fierbeți sarmalele.
Dacă nu veți fi atentă, riscați ca sarmalele să fie crude în interior, în special orezul, despre care știm că fierbe mai greu.
Așadar, ideal este să fierbeți sarmalele într-un vas de ceramică. În acest fel, aroma sarmalelor va fi păstrată mult mai bine. Dacă nu aveți așa ceva, puteți să folosiți și o oală din metal. Sarmalele perfecte trebuie băgate și în cuptor, pentru că altfel nu vor fi la fel de gustoase.
În primul rând, aveți grijă să puneți foi de varză pe fundul vasului.
Dacă nu faceți asta, sarmalele se vor lipi. De asemenea, între rândurile de sarmale, strecurați varză tocată. În acest fel, sarmalele nu se vor desface, atunci când le gătiți.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală
Fiți atente să nu puneți foarte multă apă, ci doar atât cât să acopere puțin sarmalele. Cu 10 minute înainte ca sarmalele să fie gata, puneți suc de roșii.
În general, sarmalele trebuie fierte aproximativ 3 ore. Contează însă foarte mult cât de tare este varza.
De aceea, ca să nu vă păcăliți, gustați din varza de deasupra sarmalelor.
Compoziția ideală pentru sarmale
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală
Trucuri pentru sarmale
Citeste si: DESCOPERĂ: De ce ies sarmalele tari. Care este secretul celor mai gustoase sarmale
Cele mai bune sarmale sunt cele preparate din carne de porc, amestecată cu cea de vită. Explicația este simplă: carnea de porc este grasă, iar cea de vită este slabă. În acest fel, gustul final al sarmalelor va fi perfect, nici prea fad, dar nici prea gras.
Puneți și câteva bucăți de costiță afumată printre sarmale, atunci când le așezați în oală, ca să le fierbeți.
Astfel, sarmalele vor avea o aromă deosebită.Nu puneți niciodată mult orez în sarmale. La fiecare kilogram de carne, se pune doar o ceșcuță cât mai mică de orez. Spălați-l în mai multe ape, înainte de a-l amesteca în carne.
Și ceapa este obligatorie la sarmale. Aceasta se călește înainte de a se adăuga în compoziție. Ca și condimente, folosiți sare, piper, cimbru și mărar. Bineînțeles că oul nu poate să lipsească din compoziția de sarmale. Fără acesta, nu veți avea cum să obțineți un amestec legat. Bateți oul cu furculița, iar apoi îl turnați peste carne și peste orez.
Citeste si: Sarmale cu pește. Rețetă tradițională din Dobrogea
În ceea ce privește foile de varză, acestea trebuie lăsate puțin la desărat, în apă călduță. Dacă folosiți frunze de viță de vie, aveți grijă să nu fie bătrâne, pentru că vor rămâne tari.