Bonus de 175 de lei de la stat! Cum poți avea, lunar, parte de ei

Bonus de 175 de lei de la stat! Cum poți avea, lunar, parte de ei
Bonus de 175 de lei de la stat! Cum poți avea, lunar, parte de ei

Românii încadrați într-o anumită categorie vor primi lunar 175 de lei. Află ce acte trebuie să depui dacă te numeri printre aceștia.

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat ce documente sunt necesare pentru a beneficia de indemnizația lunară de 175 de lei. 

Suma de 175 de lei va fi alocată persoanelor care au fost nedreptățite prin regimurile instaurate în România din 6 septembrie 1940 până în 6 martie 1945 din cauza etniei.

Rudele evreilor deportați vor beneficia, așadar, de această indemnizație.

Ce spune textul legii?

„Începând cu data de 10.06.2021, data intrării în vigoare a Legii nr. 154/2021, casele judeţene de pensii, precum şi Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti analizează cererile depuse şi emit hotărârile de stabilire a drepturilor cuvenite în temeiul art. 3^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999, republicată, cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 154/2021.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Prin derogare de la prevederile art. 5 din O.G. nr. 105/1999, republicată, cu modificările şi completările aduse prin Legea nr. 154/2021, drepturile stabilite potrivit art. 3^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999, republicată, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, se acordă şi se plătesc începând cu data de 1 ianuarie 2022.!!

Având în vedere termenele legale precizate mai sus şi pentru a evita aglomeraţiile nedorite la sediile caselor teritoriale de pensii, adresăm rugămintea către beneficiari să apeleze inclusiv la modalitatea transmiterii cererilor prin intermediul serviciilor poştale.

În final, reiterăm faptul că data acordării acestor drepturi este 1 ianuarie 2022, indiferent dacă cererile au fost depuse la o dată anterioară acesteia”, a informat CNPP.

Citeste si: Ajutoare financiare pentru elevii și studenții defavorizați! Ce sume se pun la bătaie

„Copilul celui decedat, dispărut sau exterminat în trenul morţii, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populaţiei minoritare, în timpul deportării în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate,

în timpul privării de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare, în timpul refugierii, expulzării sau strămutării în altă localitate, în timpul evacuării din locuinţa pe care o deţinea, în timp ce a făcut parte din detaşamentele de muncă forţată, are dreptul la o indemnizaţie lunară în cuantum de 175 lei”.

Actele necesare beneficiarilor

 

  • Cerere tip;
  •  Act de identitate al solicitantului – copie şi original;
  • Certificat de naştere al solicitantului – copie şi orginal;
  • Certificat de căsătorie al solicitantului, după caz – copie şi original;
  • Certificat de deces al părintelui decedat – copie şi original;
  • Decizie/Hotărârea privind calitatea de beneficiar al O.G. nr. 105/1999 a părintelui decedat – copie;
  • Talon de pensie al solicitantului (în situaţia în care acesta este pensionar).

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies