Stiai ca magneziul glicinat este una dintre cele mai absorbabile forme de magneziu?
Beneficiile magneziului glicinat: Cum îl folosești și ce efecte are. Stiai ca magneziul glicinat este una dintre cele mai absorbabile forme de magneziu? Este si foarte util in imbunatatirea somnului si a memoriei, dar si in situatii de ameliorare a simptomelor premenstruale. Magneziul joaca un rol important in mai multe reactii biochimice, de la productia energiei, pana la controlul glicemiei, reglarea presiunii sangvine si la sintetizarea proteinelor.
De ce ai nevoie de magneziu
Magneziul poate fi regasit in mai multe alimente precum nucile, legumele, verdeturile, pestele si cerealele. Acesta poate fi administrat si sub forma de supliment nutritiv de genul capsulelor sau al pudrei solubile. Magneziul glicinat este preferatul medicilor si a fost analizat in mai multe studii clinice.
Care sunt beneficiile magneziului glicinat
Te ajuta sa dormi mai bine
Magneziul este un foarte bun adjuvant in reglarea somnului si are capacitatea de a induce relaxarea musculara si de a inlatura stresul. Acesta are capacitatea de a combate insomnia si de a induce o stare de relaxare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Imbunatateste memoria
Exista cercetari in domeniu care au demonstrat ca magneziul glicinat are capacitatea de a imbunatati memoria.
Daca ingerezi aproximati 125-300 de miligrame de magneziu glicinat pe zi, te vei bucura de o memorie imbunatatita.Mentine tensiunea arteriala normala
Suplimentele de magneziu pot avea un impact important in reglarea presiunii sangvine la persoanele cu deficienta acestui element. Dupa administrarea magneziului, presiunea sistolica si diastolica se imbunatatesc considerabil.
Controleaza nivelul de glicemie
Sa mentii un nivel normal de zahar in sange nu este usor, in special daca mananci multe dulciuri, dar magneziul poate fi de ajutor.
Prin consumul de alimente bogate in magneziu se reduce riscul de a dezvolta diabet.Magneziul e bun pentru oase
Magneziul are si el o contributie la formarea oaselor si are o influenta asupra hormonului paratiroidian si a concentratiei de vitamina D care sunt implicate in formarea oaselor. Un aport adecvat de magneziu este util pentru sustinerea sanatatii oaselor.
Citeste si: CITEȘTE: Ce alimente conțin fier. Sunt recomandate pentru a preveni anemia
Magneziul combate migrenele
Un nivel scazut de magneziu din sange poate fi legat de aparitia migrenelor. Suplimentele cu magneziu sunt eficiente in cazul persoanelor care prezinta dureri de cap.