Dieta Atkins: în ce constă și ce ai voie să mănânci

Dieta Atkins: în ce constă și ce ai voie să mănânci.
Dieta Atkins: în ce constă și ce ai voie să mănânci.

Dieta Atkins are o traditie de peste 40 de ani si este una dintre cele mai folosite diete.

Dieta Atkins: în ce constă și ce ai voie să mănânci. Dieta Atkins are o traditie de peste 40 de ani si este una dintre cele mai folosite diete al carei scop este scaderea in greutate, ale carei rezultate se pastreaza in timp. Dieta Atkins are la baza proteine si grasimi, cu un nivel minim de carbohidrati. Desi la inceput a fost considerata nesanatoasa, urmare a studiilor efectuate de mai multi specialisti, dieta Atkins s-a dovedit a fi o nutritie sigura pentru persoanele care o urmeaza, cat timp acestia nu prezinta probleme la nivelul rinichilor.

Fata de alte diete construite pe baza carbohidratilor, dieta Atkins mentine constant nivelul de zahar din sange si scade pofta de dulce. Depozitele de grasime sunt consumate de organism in locul carbohidratilor, ajungand astfel sa slabesti pana la 6 kilograme in etapa agresiva si apoi cate un kilogram pe saptamana, pe termen lung.

Dieta Atkins: în ce constă și ce ai voie să mănânci.
Dieta Atkins: în ce constă și ce ai voie să mănânci. [Sursa foto: PixaBay]

Programul dietei Atkins

Dieta Atkins se desfasoara pe parcursul a 4 etape: inductie, slabire, echilibrare si mentinere.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Etapa 1: inductie

In aceasta etapa te vei obisnui cu reducerea carbohidratilor, intrucat vei avea voie sa mananci doar 20 de grame pe zi si doar anumite legume. In schimb, vei creste nivelul consumului de proteine, din carne de vita sau pui, peste, oua,unt, uleiuri vegetale.

Aceasta etapa dureaza maxim 2 saptamani.

Etapa 2: slabire

Aceasta etapa este mai indelungata si ar trebui sa dureze atat cat iti doresti tu sa slabesti. Ritmul mediu de slabire este de 1 kg pe saptamana. In aceastaetapa vei creste cantitatea de carbohidrati, insa sursa vegetala va ramane aceeasi. Vei manca preponderent carnuri, la care poti adauga cateva fructe de padure, mere, nuci si seminte, de 2-3 ori pe saptamana.

Etapa 3: echilibrare

Dupa ce ai ajuns la greutatea dorita, trebuie sa iti stabilizezi metabolismul si organismul tau sa se obisnuiasca la aceasta greutate. Nu trebuie sa te opresti dupa etapa 2 pentru ca te vei ingrasa la loc si vei suferi din cauza dezechilibrelor nutritionale bruste.

Citeste si: Celebrele diete Atkins sau Weight Watchers sunt la fel de eficace pe termen lung precum un stil de viata sanatos! Uite ce spun testele!

Etapa 4: mentinere

In aceasta etapa vei reveni usor la un meniu echilibrat, dar asta nu inseamna ca te vei intoarce la pizaza, burgeri si paste. Trebuie sa mentii un regim alimentar sanatos si echilibrat si vei reusi astfel sa iti pastrezi greutatea la care ai ajuns.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies