Autoritățile impun noi restricții în Israel după ce cazurile de COVID-19 au explodat din pricina variantei Delta.
Conform autorităților din Israel, noi restricții vor fi impuse din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Varianta Delta face ravagii iar măsurile de precauție trebuie regândite.
Israel impune noi restricții anti COVID-19
Autoritățile din Israel extind pașaportul sanitar în locurile publice unde se află mai mult de 100 de persoane. De asemenea, masca de protecție în locurile publice va fi de asemenea obligatorie.
Noile restricții impuse de autorități urmează să intre în vigoare din data de 8 august, conform unui comunicat oficial.
Israel a fost printre primele țări care a lansat campania de vaccinare la jumătatea lunii decembrie, compania Pzifer furnizând aici milioane de seruri anti COVID-19.
Citeste si: Premierul Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 august
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Campania de vaccinare din Israel a reușit să ducă la bun sfârșit imunizarea a peste 55% din populație, 85% fiind adulți. Acest lucru a favorizat redeschiderea cafenelelor, magazinelor și a redus numărului îmbolnăvirilor la mai puțin de 100 pe zi, de la 10.000 de cazuri în plină pandemie.
În ultima vreme, varianta Delta face ravagii în Israel iar autoritățile au impus mai multe restricții pentru a diminua numărul de îmbolnăviri zilnice.
În ceea ce privește țara noastră, Raed Arafat spune că în ultimele zile s-a observat o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19.
Citeste si: Valul cu numărul patru se apropie! Care vor fi primele zone afectate
„Este cert o creștere, o observăm cu toţii, ieri am trecut de 200 de cazuri pe zi. Creşterea poate să se accelereze bineînțeles, aici nu este nicio discuţie şi de aici noi insistăm că cei care vin din zonele, mai ales zonele, cum le spunem noi, roșii, galbene, care totuși
trebuie să vină cu testele sau să vină și să declare clar de unde vin, în situaţia zonelor roşii, ca să poată să fie în carantină pe perioadă minimă de 10 zile dacă în a 8-a zi fac un test, care este totuşi un mecanism de protecţie pentru populația din ţară şi pentru a limita răspândirea virusului adus bineînțeles după deplasări afară și revenire în țară.Deci ce aţi menţionat înainte cu certificatele false care se prezintă nu va face decât să ne facă mult mai grea operațiunea de control, adică să controlăm situaţia răspândirii virusului”, a declarat