Cum să te îmbraci la facultate: 6 idei de ținute chic

Cum să te îmbraci la facultate: 6 idei de ținute chic
Cum să te îmbraci la facultate: 6 idei de ținute chic

Următorul an universitar se apropie cu pași repezi, dar tu încă nu știi cu ce să te îmbraci?

Outfiturile reușite te pot ajuta să-ți construiești imaginea în fața colegilor alături de care vei petrece câțiva ani din viața ta. Prima zi de facultate e întotdeauna plină de efervescență, de povești despre cum și-a petrecut fiecare vacanța și de planuri de ieșit în oraș. Dacă porți o ținută în care te simți confortabil, dar și gata să defilezi prin fața unui street fashion photographer, atunci te vei simți mult mai încrezătoare. Descoperă 6 idei de ținute chic pentru facultate!

All black

O ținută all black întotdeauna va fi elegantă, indiferent de cât de simple sunt piesele pe care le porți. Poți opta pentru o pereche de botine ușor în zona punk, cu toc mic, niște blugi negri, un top și un blazer în aceeași culoare. Dacă vrei să jazz it up, atunci nu-ți rămâne decât să adaugi și o pălărie Panama, alături de o pereche de ochelari funky, eventual în stil John Lennon reinterpretat. Un ultim detaliu ar fi accesoriile metalice, pe care te sfătuim să le adaugi din plin: mai multe lanțuri de argint cu diverse pandantive, o brățară pentru charmuri și poate și un lanț pentru pantaloni.

Casual chic

Casual chic cu câteva accente romantice: cu siguranță ți-ar plăcea să te îmbraci astfel dacă îți adori rochiile cu imprimeuri în combinație cu pălăriile cu borul mare. Alege un palton într-o culoare neutră (alb, bej, negru, gri sau crem) și o rochie cu imprimeuri nu foarte sofisticate, preferabil de mici dimensiuni, care să-ți vină până peste genunchi. Încinge rochia cu o curea lată în talie, preferabil cu un detaliu metalic supradimensionat (pentru un efect wow) și alege o pereche de botine fără toc, cât mai simple, care să se asorteze cu un Panama hat în aceeași culoare. Adaugă o bandană de mătase pe care să o legi în jurul gâtului și ținuta e gata!

Eclectic

Dacă vrei cu adevărat să rupi gura târgului, atunci optează pentru o ținută eclectică. Pornește de la o blană falsă, cu mult fluff, într-o culoare care să-ți placă. Adaugă o bască (fie asortată, fie într-o culoare neutră), o rochie în care să se regăsească măcar câteva accente cromatice din blană, care în partea inferioară să fie din tulle transparent. De asemenea, optează pentru o pereche de dresuri translucide cu câteva detalii mate (buline, steluțe, pisicuțe etc.) de mici dimensiuni. Adaugă un ceas masculin și nu uita nici de botinele albe fără toc, care să-ți transforme ținuta într-un fashion statement de necontestat.

Camel ton sur ton

Dacă dorești să optezi pentru un look à la française, atunci scoate-ți bereta din șifonier, caută-ți cei mai chic ochelari de soare și poartă un pulover de cașmir tip turtleneck, pufos și alb. La aceste elemente ale ținutei nu mai rămâne decât să adaugi piesele în culoarea camel: un palton și o fustă creion sau poate niște pantaloni camel din stofă, strâmți pe picior. Nu uita nici de geantă, care sigur va fi mai voluminoasă decât cea din imagine. O poți asorta la beretă, astfel încât să ai un outfit echilibrat cromatic.

Smart casual cu influențe masculine

Dacă stilul androgin este pe gustul tău, atunci această idee de ținută cu siguranță este preferata ta. Optează pentru o cămașă de bumbac, niște pantaloni de stofă la dungă, o curea subțire și un pulover pe care să îl porți pe spate, toate acestea în culori neutre. Adaugă o eșarfă masculină din mătase, fie ea roșie sau de orice altă culoare care poate ieși în evidență dintre restul culorilor neutre și optează pentru o geantă într-o culoare apropiată eșarfei (dar nu exact aceeași). Pantofii? Oxford, bineînțeles! Sau, de ce nu, poate o pereche de pantofi tip monk, cu o cataramă cu închidere dublă.

All white

Dacă-ți dorești să arăți de milioane fără absolut niciun efort, atunci ținuta all white este pentru tine! La fel ca ținuta all black, un outfit all white îți permite să alegi piese cât se poate de simple, pentru ca, la final, să constați că arăți foarte pretențios. Nu ai nevoie decât de niște pantaloni, un tricou și un blazer de stofă, toate albe. În ce privește pantofii, poți opta pentru balerini albi, sau pentru o pereche de botine care să se asorteze cu pălăria tip Panama.

Orice ținută ai alege, nu uita că cel mai important e să te simți bine în pielea ta. Dacă una dintre cele menționate mai sus este exact pe stilului tău, cu atât mai bine! Dacă nu, atunci improvizează (mix and match!), și cu siguranță vei obține un outfit reușit.

Sursă imagini: Shutterstock.com



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies