5 motive să alegi tapetul în casa ta

5 motive să alegi tapetul în casa ta
5 motive să alegi tapetul în casa ta

Indiferent care este stilul tău, vârsta, meseria sau decorațiunile de bază ale locuinței tale, există întotdeauna un model de tapet care te va surprinde și se va potrivi perfect cu orice tip de design interior.

Mulți oameni consideră în mod eronat că tapetul ar fi... desuet. De fapt, este o opțiune excelentă pentru decorarea pereților și, în cele mai multe cazuri, este o alegere mai potrivită decât vopseaua lavabilă.

Iată cinci motive pentru care ar trebui să alegi tapetul atunci când intenționezi să-ți redecorezi apartamentul sau casa:

⦁ Tapetul este o piesă statement și o modalitate foarte eficientă de personalizare a designului. Fie că ești în căutarea unor culori aprinse, neutre, a unor motive florale sau, dimpotrivă, abstracte, tapetul oferă milioane de variante care se potrivesc oricărei personalități. Iată aici o bună ⦁ sursă de inspirație;

⦁ Un perete-accent este una dintre cele mai ușoare și de efect moduri de a folosi tapetul pe post de artă. Montarea tapetului pe un singur perete adaugă caracter, farmec și individualitate, așa cum ar putea face și un tablou pictat în ulei. Fie că este vorba de un perete complet sau doar parțial acoperit, tapetul aduce mereu o notă de originalitate designului casei tale;

⦁ Tapetul poate fi o modalitate excelentă de a transforma o cameră de dimensiuni mici într-un spațiu uimitor. Acesta are de cele mai multe ori un impact major în astfel de spații, iar adăugarea sa într-o zonă de interes din locuință poate reprezenta o modalitate puțin costisitoare de a revitaliza complet încăperea;

⦁ Cu toții am auzit povești despre cât de greu se scoate vechiul tapet de pe pereți. Acesta este unul din principalele motive pentru care mulți proprietari de case se feresc să apeleze la tapet. Ei bine, află că această percepție este erotană și trebuie să se schimbe.

Tapetul de astăzi este diferit față de cel pe care bunicii sau părinții noștri îl aveau cu zeci de ani în urmă. Tapetul contemporan și adezivii folosiți pentru montarea acestuia s-au schimbat radical. Asta înseamnă și un montaj mult mai simplu, pe care îl poți face chiar tu, dar și o înlăturare facilă a vechiului tapet, atunci când te plictisești și vrei o schimbare de decor.

⦁ Nu în ultimul rând, tapetul este o strategie excelentă de a menține pereții într-o stare optimă pentru mulți ani. Iar vestea bună este că, dacă este instalat corect, ar putea dura până la 15 ani sau mai mult. Este mult mai ușor de curățat față de vopseaua clasică, pe care trebuie să o reaplici frecvent sau de fiecare data când apare vreo crăpătură sau fisură în perete. În plus, culoarea lavabilei se estompează în timp. Nu în ultimul rând, s-ar putea să observi diferențe de culoare atunci când vrei să faci un retuș rapid, care pot arăta destul de rău, informează  Wallpaper Warehouse.

Foto: Pixabay



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies