O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?
O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Exista mai multe studii stiintifice care au sugerat ideea ca succesul unei relatii este mai mult matematica

O formulă pentru relaţii durabile. Exista mai multe studii stiintifice care au sugerat ideea ca succesul unei relatii este mai mult matematica, decat sansa. Atat de matematica, incat poate fi redusa la o singura ecuatie. Astfel, decizia de a-ti asuma un angajament in relatie se reduce la o formula ce implica 4 factori: recompensele pe care le primesti din relatie, dificultatile prin care treci, timpul, energia sau resursele tangibile pe care le dedici relatiei si optiunile pe care le ai sau nu le ai.

Formula durabilitatii

Ecuatia propusa de cercetatori este urmatoarea: nivelul de dedicare intr-o relatie= (comorile-necazurile)+contributiile-alegerile. Daca iti doresti sa ingrijesti si sa mentii functionala o relatie, ar trebui sa fii constienta de aceasta ecuatie. Stiai ca mintea omului este setata a se concentra mai degraba pe elementele negative (necazurile), decat pe cele pozitive (comorile)? Poti ajunge astfel sa iei drept subintelese partile frumoase si sa exagerezi gravitatea celor urate.

Daca iti doresti ca relatia ta sa dureze, ar trebui sa contemplezi mai mult la partile frumoase ale acesteia. Cat despre contributii, acestea poti uni 2 oameni. Cand 2 oameni investesc, se ataseaza.

O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?
O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Teama de promisiune

In societatea in care traim, angajamentul este un aspect tot mai rar intalnit.

Tot mai multi oameni aleg sa traiasca singuri, ori sunt fortati de imprejurari sa ramana asa. Deseori se intampla asta pentru ca angajamentul pare un lucru de temut.

Citeste si: Ce înseamnă o relație sănătoasă și ce trebuie să faceți pentru a avea una

Citeste si: Cum sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia

Un remediu pentru frica

Mai multe studii efectuate de psihologi au sugerat ca angajamentul pare sa fie contagios. Astfel, subiectii care au fost invitati sa participe la experiment, au fost indemnati sa se gandeasca la cat de fidel si dedicat este partenerul lor de relatie. Gandind si constientizand efortul partenerului, acestia au devenit si ei mai dedicati cuplului.

In concluzie, doi oameni ce formeaza un cuplu, ar trebui sa se concentreze pe a construi o viata impreuna, sa se sustina, sa se incurajeze  si, in momentele grele, sa aiba mai degraba o atitudine proactiva,

de cum rezolvam situatia, decat sa caute vinovati.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies