Exista mai multe studii stiintifice care au sugerat ideea ca succesul unei relatii este mai mult matematica
O formulă pentru relaţii durabile. Exista mai multe studii stiintifice care au sugerat ideea ca succesul unei relatii este mai mult matematica, decat sansa. Atat de matematica, incat poate fi redusa la o singura ecuatie. Astfel, decizia de a-ti asuma un angajament in relatie se reduce la o formula ce implica 4 factori: recompensele pe care le primesti din relatie, dificultatile prin care treci, timpul, energia sau resursele tangibile pe care le dedici relatiei si optiunile pe care le ai sau nu le ai.
Formula durabilitatii
Ecuatia propusa de cercetatori este urmatoarea: nivelul de dedicare intr-o relatie= (comorile-necazurile)+contributiile-alegerile. Daca iti doresti sa ingrijesti si sa mentii functionala o relatie, ar trebui sa fii constienta de aceasta ecuatie. Stiai ca mintea omului este setata a se concentra mai degraba pe elementele negative (necazurile), decat pe cele pozitive (comorile)? Poti ajunge astfel sa iei drept subintelese partile frumoase si sa exagerezi gravitatea celor urate.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Teama de promisiune
In societatea in care traim, angajamentul este un aspect tot mai rar intalnit.
Tot mai multi oameni aleg sa traiasca singuri, ori sunt fortati de imprejurari sa ramana asa. Deseori se intampla asta pentru ca angajamentul pare un lucru de temut.Citeste si: Ce înseamnă o relație sănătoasă și ce trebuie să faceți pentru a avea una
Citeste si: Cum sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia
Un remediu pentru frica
Mai multe studii efectuate de psihologi au sugerat ca angajamentul pare sa fie contagios. Astfel, subiectii care au fost invitati sa participe la experiment, au fost indemnati sa se gandeasca la cat de fidel si dedicat este partenerul lor de relatie. Gandind si constientizand efortul partenerului, acestia au devenit si ei mai dedicati cuplului.
In concluzie, doi oameni ce formeaza un cuplu, ar trebui sa se concentreze pe a construi o viata impreuna, sa se sustina, sa se incurajeze si, in momentele grele, sa aiba mai degraba o atitudine proactiva,