Iată ce nu trebuie să-ți lipsească din trusa de îngrijire pentru a avea un ten perfect

Iată ce nu trebuie să-ți lipsească din trusa de îngrijire pentru a avea un ten perfect
Iată ce nu trebuie să-ți lipsească din trusa de îngrijire pentru a avea un ten perfect

Atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului, majoritatea femeilor apelează la un arsenal de produse specifice pentru că dintotdeauna și-au dorit să aibă un ten perfect. Ori acest aspect oferă mai multă încredere în sine, mai multă siguranță și stare de bine.

Paradoxal, pentru a avea un ten care atinge perfecțiunea nu este nevoie de acel arsenal de produse cosmetice care nu fac decât să încarce de cele mai multe ori tenul, mai ales dacă nu sunt cele potrivite tipului de ten sau conțin iritanți. Astfel că sunt necesari doar câțiva pași simpli, dar extrem de importanți pentru a ajunge la acele rezultate dorite.

 

Ce nu trebuie să lipsească din trusa cu produse cosmetice și ce ritual trebuie parcurs

 

În primul rând, trebuie să identificați tipologia tenului pe care îl aveți. Puteți merge la un cosmetician cu experiență în domeniu sau la un dermatolog. Dacă aveți un ten acneic sau deseori apar coșuri, porii sunt deschiși, excesul de sebum din zona T este tot timpul prezent, dar nu aveți riduri proeminente, atunci este un ten gras.

 

Dacă tenul nu prezintă coșuri sau exces de sebum, iar porii sunt închiși, atunci este unul uscat.

 

Tenul normal, de regulă, nu este nici prea gras, nici prea uscat. Nu suferă tot timpul de acnee sau pori dilatați. De asemenea, nu se strânge sau nu suferă de iritații.

 

Tenul mixt prezintă exces de sebum în zona T, iar în celelalte zone se manifestă ca fiind un ten uscat.

 

După identificarea tipologiei tenului, optați pentru 3 produse specifice respectiv demachiant, tonic și loțiune de față sau cremă. Pe lângă faptul că acestea trebuie alese în funcție de tipul de ten, trebuie să fie și calitative, precum sunt cele din ingrediente organice pentru a nu afecta pielea feței. Mâinile și fața sunt mai expuse factorilor externi, deci îngrijirea trebuie făcută cu atenție.

 

Pentru ca tenul să fie unul curat, îngrijit și fără imperfecțiuni, utilizați aceste 3 produse atât seara, cât și dimineața. Puteți adăuga de asemenea și o crema de noapte la acest ritual de îngrijire.

 

Important! Un aspect destul de des neglijat în rândul femeilor este loțiunea tonică. Însă, aceasta este un element foarte important în ritualul de îngrijire. Având acest produs în permanență, tenul va fi protejat. Iată de ce.

 

-Loțiunea tonică se utilizează după primul pas (demachiere) și are un efect intens asupra porilor, îi poate închide, curăță profund impuritățile acumulate după o zi, dar și catifelează pielea.

Practic, loțiunea tonică îndepărtează toate urmele de machiaj, piele moartă, impurități sau grăsimi pe care demachiantul nu le-a îndepărtat în totalitate. Acest lucru va duce la un ten curat, ce nu va fi încărcat. Practic, tenul nu va mai fi predispus la apariția punctelor negre, a coșurilor sau porilor măriți.

 

-tonicul reface pH-ul pielii, acolo unde este dezechilibrat.

 

-hidratează și revigorează tenul. Un tonic de calitate va conține ingredientele necesare pentru a hidrata tenul. Astfel că acesta va fi totodată și protejat. Un ten care are porii închiși și este curățat în profunzime, nu va fi afectat de factorii externi ce duc la acnee sau puncte negre.

 

-machiajul va fi mai rezistent și se va așeza mult mai bine pe ten. Folosiți o loțiune tonică de calitate care va curăța tenul de toate impuritățile decât să acoperiți imperfecțiunile cu fond de ten sau pudră. În acest context, pielea nu va respira, nu va fi hidratată, iar de aici vor apărea problemele precum roșeața, acneea sau punctele negre.

 

Ultimul pas este crema de zi sau de noapte care vine ca o protecție pentru ten. Va păstra o piele îngrijită, curată, nu va fi încărcată, produsele de make-up se vor așeza mult mai bine, iar combinate cu demachiantul și tonicul potrivit, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

 

 

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies