Tehnici de machiaj pentru începători

tehnici de machiaj pentru incepatori
Tehnici de machiaj pentru începători

Află ce tehnici de machiaj trebuie să folosești pentru a obține un look perfect.

Tehnici de machiaj pentru începători: trucuri cu care nu dai greș

„Cred că femeile trebuie sa înceteze sa se compare cu modele si celebritățile din reviste si de pe covorul rosu atunci când aplica tehnica de contouring. Nu cred ca toată lumea are nevoie de conturare. Eu încerc sa fac totul cat mai realist si subtil. Exista desigur si momente potrivite pentru aceasta tehnica, dar nu in viata de zi cu zi. Ce

poate arata bine si natural in casa, in lumina naturala ar putea fi prea evident si ciudat. Daca vrei sa iți definești mai bine trăsăturile, dupa fondul de ten aplica cu ajutorul unui burețel o culoare mai închisă pe zonele exterioare ale fetei. Tapotează sub pomeți, pe tâmple si sub linia maxilarului. Ai grija sa uniformizezi bine totul, nu trebuie sa fie o diferență foarte vizibila intre nuanța mai închisă si nuanța pielii tale”.
(Quinn Murphy, makeup artist al celebrităților)

Citeste si: Cum să-ți îngrijești părul după expunerea la soare din timpul sezonului estival 

machiaj simplu de zi
Tehnici de machiaj pentru începători[Sursa foto: Freepik]

Trucul 1: Începe cu un primer pentru ten

Primerul este extrem de important în rutina de make-up, întrucât fixează fondul de ten și conferă acel aspect uniform și mătăsos tenului.

Acest produs trebuie ales în funcție de tipul de ten, fiind intermediarul perfect în crema de față clasică și fondul de ten, având, bonus, și factor de protecție.

Trucul 2: Ascunde cearcănele și petele roșii

Un lucru este sigur: concealerul nu trebuie să lipsească din trusa ta de make-up, întrucât maschează porii dilatați și coșurile, dar și cearcănele și petele roșii.

Poate fi folosit atât în cazul unui machiaj de zi, cât și în cazul unui make-up complex.

Citeste si: Pregătirea tenului pentru sezonul rece. 3 tratamente eficiente

Trucul 3: Aplică uniform fondul de ten

machiaj de zi pas cu pas
Tehnici de machiaj pentru începători[Sursa foto: Freepik]

Fondul de ten este cel mai folosit produs de make-up din lume. Majoritatea femeilor apelează zilnic la fondul de ten, întrucât uniformizează, fără să încarce, dacă elegeți textura potrivită pentru tenul vostru.

Cea mai bună metodă prin care puteți alege un fond de ten potrivit este aplicarea unei cantități mici pe încheietură, în lumină naturală. Folosiți un beauty blender sau o pensulă pentru aplicarea uniformă a fondului de ten.

Citeste si: Cum să te machiezi la școală. Sfaturi pentru un look discret

„Nu mai folosi culoarea greșită de fond de ten. Foarte

multe femei isi aleg culori care potrivesc cu nuanța gatului, însă gatul poate fi mai deschis, iar pieptul mai închis, așadar eu recomand alegerea unui produs in nuanta pieptului, deoarece este mai ușor sa aplici si pe gat fondul de ten si astfel sa se uniformeze"  (Jamie Greenberg, makeup artist al celebrităților).

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

„Mi-as dori ca femeile sa folosească o cantitate mai mica de fond de ten. Ce arata bine in fotografii, nu arata neapărat la fel si in viata reala. Cred ca aplicațiile de editare foto ofera oamenilor așteptări nerealiste si din aceasta cauza câteodată se exagerează cu produsele de înfrumusețare. Este normal sa ai mici imperfecțiuni si sa iți dorești sa le acoperi, însă este mai bine sa arați ca o ființa umana si nu ca o ilustrație.' (Fiona Stiles, makeup artist al celebrităților)

cum invat sa ma machiez
Tehnici de machiaj pentru începători[Sursa foto: PixaBay]

 

Trucul 4: Alege un fard de pleoape discret

 

Folosește un singur fard până îți formezi mâna și capeți dexteritate. În cazul unui machiaj natural, cel mai potrivit ar fi fardul monocrom, roz sau maro deschis, pentru a-l putea corecta ușor în cazul în care dai greș, întrucât pigmentul este discret.

Trucul 5: Conturează-ți ochii

Trasați linia de la coada ochiului spre exterior, dintr-o singură mișcare. Folosiți un șablon dacă sunteți la început și vă doriți un contur perfect. Puteți opta pentru un eyeliner lichid sau un creion pentru contur.

 

„Creionul contur de ochi maro sau negru este ideal pentru definirea conturului ochilor. Daca trasați prea precis conturul si nu aveți o mana sigura, atunci aplicați-l cu ajutorul unei pensule de contur pentru un efect de smokey. Sau mai puteți sa obțineți același efect prin trasarea conturului si foarte delicat difuzați cu ajutorul unui bețișor cu vata.

Mascara trebuie aplicat in special la rădăcina genelor pentru un efect de volum. Mișcarea de aplicare este in zig-zag. Daca genele au fost încărcate prea mult, atunci pot fi pieptănate pentru îndepărtarea surplusului”, spune Dana Argeșan, make-up artist.

 

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

cum aplic fondul de ten

Trucul 6: Folosește nuanțe de ruj potrivite

 

Înainte de a aplica rujul, folosește o periuță de dinți pentru a „peria” ușor buzele. Vei obține volum, efectul fiind similar ca în urma aplicării unui scrub. Hidratează apoi folosind un balsam de buze și aplică rujul. Poți folosi și un creion special pentru a contura buzele sau pentru a le egaliza, în cazul în care nu ești mulțumită de forma lor.

„Rujul trebuie sa fie in tonuri naturale, mai ales ca ne referim la un machiaj de zi. Varianta cea mai usoara de aplicare este cu ajutorul batonului de ruj direct pe buze. Aveți grija ca, daca rujul nu va aparține, aceasta metoda nu este igienica. Mai puteți aplica rujul cu ajutorul pensulei ca alternativa, însă presupune un pic de exercițiu.

Nu trebuie sa va speriați de stângăciile rezultate, mai ales ca oricând puteți șterge si o puteți lua de la capăt. Important este sa exersați cat mai mult in condiții de lumina naturala si ideal ar fi sa aveți nuanțele potrivite pigmentului tenului”, explică Dana Argeșan. make-up artist.

Citeste si: Ce ar trebui să porţi la o nuntă (recomandări)

Alte tehnici de make-up pentru începătoare

„Nu mai folosi produse crema pentru contouring! Nu este un machiaj care trebuie purtat in fiecare zi. Este o tehnica care arata bine doar la evenimente speciale, deoarece încărca prea mult fata si este prea evident pentru un machiaj zilnic. Încearcă pudra bronzanta ca sa iti definești mai bine trăsăturile.' (Rocio Matos, makeup artist al celebritatilor)

„Inceteaza cu creionarea in exces a sprancenelor. Incepe discret, iar daca mai este nevoie la final, poti oricand sa mai umpli golurile, insa nu exagerat.' (Jamie Greenberg, makeup artist al celebritatilor)

„Nu mai folosi atât de mult machiaj zilnic! Primer, fond de ten, pudra, bronzer… in lumina naturala nu arata deloc bine. Doar pentru ca arata bine intr-un videoclip pe Youtube sau intr-o poza pe Instagram, nu înseamnă ca trebuie sa iti încarci atât de mult tenul zi de zi.' (Katey Denno, makeup artist al celebritatilor)



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

3 Idei de coafuri elegante pentru păr lung. "Atunci când îl spăl, înainte de uscare, să îi aplic o protecție termică"

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Machiaj pentru ochi căprui și păr brunet. Cum să îți pui în evidență ochii și părul

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies