Şefa DSP Bucureşti anunță: „Persoanele vaccinate complet nu intră în carantină în cazul unui contact cu un caz pozitiv”

Şefa DSP Bucureşti anunță: „Persoanele vaccinate complet nu intră în carantină în cazul unui contact cu un caz pozitiv”
Şefa DSP Bucureşti anunță: „Persoanele vaccinate complet nu intră în carantină în cazul unui contact cu un caz pozitiv”

Șefa DSP, Oana Nicolescu, ne spune care sunt procedurile pe care trebuie să le urmeze persoanele infectate cu noul coronavirus.

Şeful DSP Bucureşti, Dr. Oana Nicolescu, anunță că, după aflarea diagnosticului, persoanele infectate cu noul coronavirus nu trebuie să inițieze un apel către DSP. Acestea vor fi contactate de un reprezentant DSP și se va iniția o anchetă epidemologică, după ce laboratoul în care a fost efectuată testarea introduce rezultatele în aplicația Corona forms. Cu ajutorul acestei aplicații, cei infecțați cu virusul Sars-Cov-2, vor putea obține concediul medical în baza unui raport, care se trimite către medicul de familie, dar și către DSP.

 

Persoanele infectate vor putea obține concediu medical în baza raportului emis printr-o aplicație specială numită Corona Forms și documentul generat va fi transmis de reprezentanții DSP pe adresa de e-mail a persoanei declarate pozitivă, dar și medicului de familie(pe adresa de email furnizată de SIUI), conform declarațiilor șefului DSP, Oana Nicolescu.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră! Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte

„Persoanele vaccinate după schema completă nu vor fi considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv”

 

Persoanele vaccinate cu schemă completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv şi pentru acestea nu va fi instituită măsura carantinării. Contacţii direcţi pentru care se instituie măsura carantinării sunt stabiliţi de către DSP în urma anchetei epidemiologice”, a declarat pentru News.ro

Dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

DSP Bucureşti are, în prezent, 225 de angajaţi, dar lucrează, în momentul de față, și cu persoane detaşate sau delegate din cadrul altor instituţii. De curând, s-au alăturat DSP Bucureşti alți 32 de medici rezidenţi.

„DSP Bucureşti are un număr de 225 de angajaţi şi lucrează în prezent cu 185 de persoane detaşate sau delegate din alte instituţii la care s-au alăturat 32 medici rezidenţi din 23 septembrie, pentru

operaţionalizarea Centrului de comunicare, analiză şi coordonare epidemiologică COVID-19”, precizează șefa DSP.

Şefa DSP Bucureşti anunță: „Persoanele vaccinate complet nu intră în carantină în cazul unui contact cu un caz pozitiv”

„Îi rugăm să acceseze exclusiv numărul de Call Center 021-9462 şi nu pe cele aparţinând altor departamente ale instituţiei şi să vizualizeze informaţiile aflate pe site-ul instituţiei.

Ţinând cont că la numărul unic de Call Center 021-9462 s-au înregistrat şi 4086 de apeluri în 24 de ore, iar persoane care preiau apelurile sunt în număr de circa 10/tură, se poate deduce dificultatea în preluarea apelurilor, motiv pentru care, începând din data de 23 septembrie, a fost suplimentat numărul personalului

din Call Center astfel încât să asigurăm un număr de 21 de persoane/ tură. Precizăm faptul că persoanele care apelează acest număr de telefon solicită testarea anti-covid prin intermediul SABIF, solicită rezultatul testului efectuat, informaţii despre izolare/ carantinare, informaţii despre situaţia contacţilor vaccinaţi, informaţii privind deplasarea în străinătate, informaţii privind suspendarea măsurii carantinei pentru persoanele revenite în România din ţări aflate în zone cu risc epidemiologic, informaţii cu privire la situaţia copiilor, care sunt contacţii unui elev pozitiv, informaţii privind testarea în a -8-a zi, etc.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Munca angajaţilor DSP este mai grea acum decât în valurile anterioare, întrucât grupul Call Center activează cu un număr mai mic de persoane, însă s-au făcut demersuri pentru detaşarea a încă 32 de medici rezidenţi, care vor trebui instruiţi pentru a putea furniza informaţii complete şi corecte.

Au fost luate măsuri pentru suplimentarea numărului de persoane detaşate/delegate şi vor exista şi alte solicitări pe măsură ce numărul cazurilor confirmate cu virusul SARS-CoV-2 va creşte” a explicat dr. Oana Nicolescu.

 „Încă de anul trecut, din luna august, DSP Bucureşti s-a implicat activ alături de STS şi de Ministerul Sănătăţii pentru dezvoltarea aplicaţiei informatice Corona Forms. Dacă la începutul pandemiei, direcţiile de sănătate publică gestionau un caz pozitiv de SARS-CoV-2 prin efectuarea anchetei epidemiologice pe hârtie, am ajuns ca astăzi să avem tot istoricul persoanei în această aplicaţie, respectiv câte teste a efectuat, anchetele epidemiologice, perioade de carantină/izolare, contacţi direcţi, decizii emise pentru acesta, dacă persoana este vaccinată, etc. Pe scurt, a fost digitalizată activitatea Centrului de comunicare, analiză şi coordonare epidemiologică COVID-19 şi astăzi avem nevoie de mai puţini oameni pentru a gestiona situaţia epidemiologică. Totodată, alături de societatea civilă, DSP Bucureşti a creat aplicaţia rapter.g4d.ro care permite centralizarea şi raportarea testelor rapide efectuate în cabinete/şcoli/farmacii, care nu au posibilitatea de a raporta direct în Corona Forms. În prezent, aplicaţia rapter.g4d.ro este folosită de majoritatea direcţiilor de sănătate publică din ţară, motiv pentru care a fost eficientizată considerabil activitatea acestora. DSP Bucureşti, cea mai mare direcţie de sănătate publică din ţară, a avut ca prioritate principală digitalizarea şi eficientizarea fluxurilor de lucru şi încă suntem într-un continuu proces de îmbunătăţire a activităţii. În luna august 2021, DSP Bucureşti a demarat campania de informare în şcoli cu privire la avantajele vaccinării şi a creat posibilitatea vaccinării în cadrul unităţilor de învăţământ, pe baza solicitărilor primite de la acestea”, a declarat Dr. Oana Nicolescu.

Sursa: News.ro

Citeste si: Certificatul verde a fost aprobat de CNSU! Românii sunt obligați să îl prezinte la nunți, în restaurante și în sălile de sport



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies