Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! România și Bulgaria au intrat în zona roșie

Țările cu risc epidemiologic ridicat. România se află în zona roșie!
Țările cu risc epidemiologic ridicat. România se află în zona roșie!

Anunțul a venit chiar acum! Iată care sunt țările cu risc epidemiologic ridicat. România se află în zona roșie!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 77 privind actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Printre cele care se află în zona roșie se numără România, Moldova și Bulgaria

Astfel, potrivit noilor actualizări, România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda au intrat în zona roșie. În zona galbenă au intrat, în urma scăderii incidenței, Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas. Din zona verde, în urma creșterii incidenței sunt acum țările precum Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto.

Citeste si: Masca sanitară, din nou obligatorie pe stradă! Restricțiile în localitățile unde incidența a trecut de 6 la mia de locuitori

În zona verde au intrat Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde. 

Lista intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00:00.

De asemenea, se modifică HCNSU 43 din data de 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum și cei care asigură transport de persoane, asta doar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Juma, anunț îngrijorător după creșterea cazurilor: „Un român moare de Covid la fiecare 7 minute!”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei (…) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, se arată în hotărârea CNSU.

Țările cu risc epidemiologic ridicat. România se află în zona roșie!
Țările cu risc epidemiologic ridicat. România se află în zona roșie![Sursa foto: Instagram]

Masca sanitară, din nou obligatorie pe stradă

De asemenea, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a stabilit, în cursul zilei de joi, că în localitățile cu incidența mai mare de 6 la mia de locuitori se va institui obligativitatea purtării măștii nu doar în spațiile închise, ci și pe stradă. 

„Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000

de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în Hotărârea CNSU.

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Se scumpesc hainele din bumbac! Motivele pentru care prețul materiei prime crește

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Trucuri pentru dinți albi și un zâmbet de Hollywood

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies