Află totul despre biografia chef-ului Radu Dumitrescu şi mai ales cum cum s-a apucat acesta de gătit
Chef Radu Dumitrescu are vârsta de 48 de ani. Acesta s-a născut la Topalu, pe malul stâng al brațului Ostrov. Până să îşi descopere inclinaţia către arta bucătăriei, Radu Dumitrescu a avut mai multe locuri de muncă. A lucrat la radio, a fost director de bancă şi ulterior şi-a încercat norocul în Madrid, prin a tunde grădini. Primul loc de muncă în calitatea de bucătar l-a avut în anul 2011, tot în Spania.
“M-a certat mama că am plecat de la bancă, aveam și eu o pensie serioasă. M-am făcut grădinar prima oară. Am fost gras, m-am îngrășat pe fond nervos. Am fost grădinar în Spania timp de un an.
A fost cea mai mișto perioadă din viața mea din punct de vedere mental.
Chef Radu Dumitrescu a fost director de bancă și grădinar
„Am prăjit cartofi, după am fost șeful unui restaurant vegetarian. Am marele avantaj că slăbesc la fel de repede precum mă îngraș. Pot să dau jos 3 kilograme într-o săptămână.
Alimentație și sport. A fost mișto la restaurantul vegetarian, eram terifiat, una este să gătești acasă și alta este să iei bani pentru asta.
Tipa care avea restaurantul mi-a zis să stau liniștit că dacă e mâncarea proastă le dăm vin din partea casei. A fost foarte OK.”, a precizat Radu Dumitrescu pentru aceeaşi sursă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cine este chef Radu Dumitrescu şi cum a arătat copilăria lui
Citeste si: CITEȘTE: Cine este JOSEPH HADAD. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră, drama lui
Citeste si: CITEȘTE: Cine este Chef FOA (Florin Scripcă). Biografie: data naşterii, căsătorie, copil, carieră
Radu şi-a petrecut copilăria în două judeţe: Dobrogea şi Buzău. Familia din care provine este una tradiţională şi i-a lăsat multe amintiri plăcute bucătarului. Aceste amintiri frumoase l-au marcat într-un fel sau altul.
"Da, am trăit într-o familie normală la cap, care mânca duminica la prânz împreună, cu bunicul în capul mesei. Iar la Buzău, unde mi-am petrecut cealaltă parte din copilărie, se întâmpla la fel.
Cum a început să gătească Chef Radu Dumitrescu
Mama lui a povestit o năzbâtie făcută de Radu Dumitrescu pe vremea când avea doar patru ani. „La un moment dat, strigă o vecină la mine și îmi spune că Radu a trecut de cabina macaragiului, o macara care construia blocuri cu 10 etaje. El avea atunci vreo 4 ani. L-am rugat frumos să se dea jos de acolo ca să-l ia și pe fratele lui, pentru că îmi era frică, dacă țipam la el, să nu se sperie. „Când a coborât de acolo, vă dați seama că nu i-a fost bine”, a precizat mama chef-ului.
Mentor în bucătărie i-a fost Răzvan Exarhu. În anul 2013 s-a angajat la un bistro patronat de un francez zgârcit, conform spuselor lui. După un an de zile afacerea s-a dezvoltat rapid. De la două mese pe zi, începuseră să aibă clienti în permanenţă. Ulterior a venit propunerea de a prelua restaurantul şi a făcut-o fără să ezite. Despre el însuşi, Radu vorbeşte cu multă modestie. Acesta consideră că este bucătar şi nu... chef. Despre studiile sale, într-un interviu a precizat că nu a terminat nicio facultate, deşi începuse la ASE si jurnalism.
"De mic mi-au spus ai mei că sunt foarte deștept. Și, cu ideea asta inoculată, am fost la două facultăți în același timp. ASE și jurnalism, o combinație devastatoare, n-au nici o legătură cu ce fac acum, știu. Cu toate astea, n-am terminat niciuna, pentru că m-am plictisit foarte tare. Mi se părea foarte ușor, inutil chiar, învățam înainte cu o zi pentru examene, nu mă stresam. Și, când vedeam ce era în jurul meu, ușor, ușor m-a plictisit și nu am mai mers la cursuri. Ai mei au aflat târziu că n-am mai terminat facultatea. Jurnalismul l-am terminat, dar nu mi-am susținut lucrarea de licență, pe care mi-am făcut-o în două seri." a relatat Radu pentru Cover Stories.
În prezent, Radu Dumitrescu este face parte din juriul MasterChef.
View this post on Instagram