Vom avea o iarnă grea! Numărul blocurilor fără apă caldă și căldură crește de la o zi la alta

Fără apă caldă și căldură în calorifere în sezonul rece
Fără apă caldă și căldură în calorifere în sezonul rece

Fără apă caldă și căldură în calorifere în sezonul rece, așa s-au obișnuit nenumărați români de ani de zile! Câte blocuri cu avarii sunt doar în Capitală?

Românii vor avea parte de o iarnă foarte grea, la fel cum a fost și cea de anul trecut și asta pentru că numărul blocurilor cu avarii la căldură și apă caldă crește din ce în ce mai mult pe zi ce trece. La nivelul Capitalei s-au înregistrat, în ultimele ore, aproape 200 de imobile locuite în care apa caldă vine rece, iar caloriferele nu încălzesc absolut deloc.

De exemplu, în Sectorul 5, în zona Ferentari-Giurgiului, caloriferele din apartamente sunt reci. Este o situație prin care bucureștenii trec în fiecare an, iar pentru a se încălzi și-au achiziționat calorifere electrice sau radiatoare, dar facturile la curent vor fi usturătoare.

Citeste si: Țările din UE declară stare de urgență! Vaccinarea devine obligatorie până pe 15 noiembrie 2021

În mai bine de 1000 de blocuri nu există căldură!

Lista blocurilor fără apă caldă şi căldură avea 31 de pagini marți, pe data de 12 octombrie. Astfel, peste 1.500 de imobile sunt în continuare afectate, fiecare cu zeci sau sute de locatari, potrivit observatornews.ro  

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„Noi avem capacitatea să trecem iarna însă din păcate nu prea mai avem rezerve.

În momentul în care eventual se întâmplă vreo avarie, pe perioada remedierii sale capacităţile de înlocuire sunt destul de reduse", a declarat Cătălin Tudora, administrator special Elcen. Principalii furnizori de energie termică din Capitală sunt Elcen şi Termoenergetica, ambele având datorii imense, iar Elcen este deja în insolvenţă.

Citeste si: Rafila, anunț îngrijorător pentru persoanele nevaccinate: „Această tulpină e de trei ori mai transmisibilă!”

Fără apă caldă și căldură în calorifere în sezonul rece
Fără apă caldă și căldură în calorifere în sezonul rece[Sursa foto: PixaBay]

Căldură cu rația într-un oraș din România

În Focșani sunt aproape 10.500 de apartamente şi peste 230 de instituţii publice, printre care şcoli, grădiniţe şi Spitalul Judeţean, care au căldură cu program, doar trei ore pe zi, seara.

„În această situaţie se află circa 10.500 de apartamente, precum şi peste 230 de instituţii publice, printre care Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani, şcoli şi grădiniţe, licee şi creşe, unităţi de cultură, căminul pentru persoane vârstnice.

Am discutat şi în această dimineaţă cu cei de la ENET să schimbe programul de furnizare a agentului termic. Să nu mai fie seara, să fie dimineaţa, pentru ca în şcoli şi grădiniţe să fie cald când vin copiii. Mai mult de atât, la acest moment, nu putem face”, a declarat primarul orașului, Cristi Misăilă.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce compromisuri poti face intr-o relatie, fara sa te compromiti pe tine

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."

VIDEO Ce sume livra pe lună Alin Oprea în contul fostei sale partenere de viață, Larisa Uță. „Numele meu de cod era „Bancomatul.”

VIDEO | Cunoașterea dintre Robi și Teodora e pe cale să se termine?! „Dacă nu interveneau apropiații tăi...”. Aflați răspunsul în noul episod din „Casa iubirii” de vineri, 20 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies