Cele mai frumoase locuri pentru poze de toamnă în București

Cele mai frumoase locuri pentru poze de toamnă în București
Cele mai frumoase locuri pentru poze de toamnă în București

Descoperă cele mai frumoase locuri pentru poze în București.

Parcul Carol I are o suprafață de 45 hectare, este situat pe Dealul Filaretului și a fost inaugurat cu ocazia celebrării a 40 de ani de domnie a regelui Carol I, în anul 1906.

De amenajarea acestui proiect s-au ocupat horticultorii Samuel și Louis Leyraz, care au folosit 4.000 de arbori mari, 6.000 de conifere, 48.000 de arbuști și mai multe soiuri de flori.

În acest parc, se află și câteva monumente istorice, dintre care cel mai important este Mausoleul, care adăpostește osemintele ostașilor căzuți în Al Doilea Război Mondial.

Locuri de făcut poze toamna în București

Parcul Carol I

„Este un mausoleu cu o arhitectură modernă de calitate, amintind silueta tradiționalelor turle-clopotniță.

Este o clădire utilitară bine executată inginerește, cu materiale și utilaje scumpe de import, reprezentând o valoare economică importantă. Toate țările au un panteon al eroilor naționali, de ce n-ar avea și România un asemenea loc unde să fie cinstite personalitățile ei trecute și viitoare?!"- comunicat de presă, emis de Biroul de presă și comunicații al Patriarhiei Române.

Citeste si: DESCOPERĂ: Idei de ținute casual pentru 2021! Iată cum obții un look perfect!

Aproape de intrarea principală în parc se află Fântâna Zodiac, iar pe partea stângă este situat Muzeul Național Tehnic Dimitrie Leonida, construit în oglindă cu Muzeul Transporturilor din Berlin.

Cele mai importante puncte de atracție sunt, fără îndoială, Arenele Romane, în incinta cărora s-au desfășurat numeroase concerte ale artiștilor români și străini.

Un alt monument important este Fântâna Cantacuzino, în stil neoclasic, construită în anul 1870.

Alte obiective pe care le regăsim în Parcul Carol sunt Observatorul Astronomic și turnul de apă „Cetatea lui Țepeș Vodă”, transformat în sediul Oficiului Național pentru Cultul Eroilor.

Pe lângă toate aceste monumente, peisajul spectaculos pe care îl oferă parcul, din punct de vedere vizual, creează cadrul perfect pentru o ședință foto.

Toamna este anotimpul ideal pentru a face poze spectaculoase, în Parcul Carol I.

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să conțină garderoba capsulă de primăvară

Grădina Botanică

La intrare, tronează Muzeul Grădinii Botanice, o clădire în stil brâncovenesc, unde sunt expuse peste 5.000 de specii de plante și 1.000 de specii exotice.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sera Veche a Grădinii Botanice datează din anii 1889-1891, după modelul Serelor din Liège, Belgia.

Grădina Botanică este formată din mai multe grupuri de plante:

- sectorul Decorativ

- sectorul cu Plante rare

- Flora Dobrogei

- Rosarium Iridarium

- Taxonomic

- Flora Asiei

 - Plante utile.

În ultimii ani, s-au adăugat încă trei sectoare noi:          

-  Grădina Bunicii (o grădină tradiţională

ţărănească)

-  Grădina copiilor

-  Grădina cu cărţi

Cele mai frumoase locuri pentru poze de toamnă în București

Citește și: Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi- kanald.ro

Citește și: Mesajul cutremurător al lui David înainte să se arunce de la etaj, după ce s-a despărțit de iubită- stirilekanald.ro

 

Locul ideal pentru poze este Rozariumul, prevăzut cu arcade generoase și alei pavate.

Poze impresionante pot fi făcute și în zonele cu pădure de foioase și plante cățărătoare.

În zona coniferelor, poți admira cascadele și locurile terasate cu bolovani de munte sau poți privi veverițele care aleargă vesele prin copaci.

O priveliște deosebită oferă Lacul din grădină, care a devenit casa unui stol de rațe.

Tot aici puteți admira și mierle, pițigoi de stuf, grauri, măcălendrii sau șoimi.

Tot aici s-au organizat și expoziții de fotografie:

„Expozitia de fotografie “Orhideele salbatice ale Romaniei", deschisa in aceasta perioada, face parte dintr-o serie de expozitii pe care noi le organizam la Gradina Botanica, in vederea educatiei ecologice, pentru protejarea mediului. Avem aceasta preocupare de peste 15 ani, organizam deseori activitati, ateliere de lucru, dar si astfel de expozitii, in care mai ales tinerii pot cunoaste diversitatea floristica a Romaniei, problemele cu care se confrunta plantele si habitatele lor, pot cunoaste plantele rare, dar si plantele care ne pot produce neajunsuri – ma refer la o expozitie de plante invazive, organizata anul trecut tot la Gradina Botanica", spunea Paulina Anastasiu fost director al Grădinii Botanice.

Citeste si: CITEŞTE: Stilul smart casual pentru femei. Exemple de ținute potrivite pentru orice ocazie

Piața Obor

Un loc nonconformist unde poți realiza o ședință foto toamna, în București, este Piața Obor, unde agitația se îmbină cu mirosul fructelor proaspete și cu aromele legumelor abia culese.

Despre această experiență, a spus mai multe, pe blogul ei, Sînziana Iacob:

„Ador să merg la piață. Iubesc agitația de acolo, care e total diferită de agitația din centrul orașului, căci totul e învăluit în culoare, arome, miresme și parfumuri care-mi mângâie toate simțurile. Erau tarabele pline de dovleci aurii, struguri dolofani, ardei, gogonele, vinete și muulte, multe flori.

Este un loc mai neconformist și mai puțin întâlnit în fotografiile de Instagram și nu vă ascund faptul că am avut un pic emoții înainte să ajungem acolo. Nu știam cum vor reacționa oamenii când vor vedea că vrem să facem poze.  Însă aia a fost una dintre cele mai frumoase dimineți, ever! În primul rând nimeni nu era morocănos, nimeni nu se uita urât la noi, din contră majoritatea mă invitau la taraba lor să mă pozez. M-au rugat și să vând, sau să servesc clienți la schimb. Hahaha! La struguri trebuia să țip în gura mare: Gustul copilărieeeei, veniți să cumpărați gustul copilărieeeei, avem struguri parfumați, pentru soție, sau amantă!”



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cine este MIRCEA BRÂNZEI, soţul Denisei Tănase. "În 2011 mi-am făcut prima firmă, în broker de asigurări și atunci am început să câștig și mai mulți bani, eram independent"

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Folclorul românesc, zdruncinat de hora acuzațiilor. Atacul furibund: "A început să mă blesteme, să mă înjure, să mă jignească". Ce au de împărțit Elena Merișoreanu și Claudia Ghițulescu

Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului

Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi

„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului


Cookies