Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta

Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta
Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta

Iată care sunt cele mai bune alimente cu puține calorii și cum poți să le adaugi în dieta ta zilnică.

Din ce în ce mai multe persoane sunt preocupate de diete și aleg să își schimbe obiceiurile alimentare pentru a ajunge la silueta dorită. Pentru acest lucru, alimentele cu puține calorii sunt de mare ajutor, pe lângă exerciții și un stil de viață echilibrat.

Alimente cu puține calorii perfecte pentru dieta ta

Cine a spus că o dietă înseamnă înfometare și restricții uriașe alimentare? Acest lucru este de-a dreptul greșit, deoarece există o mulțime de alimente delicioase cu puține calorii, ideale pentru pierderea în greutate și pentru menținerea unei siluete ideale.

Totodată, aceste alimente cu puține calorii oferă aportul de nutrienți necesari corpului tău.

Prin urmare, ar fi indicat să renunți la diete stricte și să incluzi în alimentația ta mai mult din aceste alimente cu puține calorii.

1. Mărul

Mărul este unul dintre cele mai iubite fructe din lume. Poate fi consumat chiar de la începutul diversificării bebelușilor și până la finalul vieții.

O cană de 125 de grame de felii de măr are doar 57 de calorii şi aproape trei grame de fibre. Aceste fructe sunt cunoscute pentru faptul că susțin sănătatea sistemului cardiovascular, pot favoriza scăderea în greutate și sunt benefice pentru digestie.

Merele conțin în principal apă și carbohidrați, fiind bogate în zaharuri simple, precum fructoză, sucroză și glucoză, așa că nevoia de dulce este suplinită prin consumul acestor fructe.

Sunt o alegere sănătoasă în materie de alimente, mai ales de gustări, pentru înlocuirea altor surse de carbohidrați, așa că nu uita să le incluzi în dieta ta zilnică.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă humusul. Cele mai gustoase combinații

2. Broccoli

Broccoli reprezintă garnitura perfectă pentru orice fel de mâncare, fiind considerat una dintre cele mai hrănitoare legume din lume.

100 de grame de broccoli au doar 34 de calorii. Broccoli este consumat în diete deoarece conține betacaroten, un precursor al vitaminei A, cu rol antioxidant. Acesta împiedică alterarea și îmbătrânirea prematură a celulelor. De asemenea, are un important rol anti-inflamator datorită izotiocianaților. În plus, conținutul de fitonutrienți are capacitatea de a reduce inflamația cronică de la nivelul tractului digestiv, așa că este recomandat să fie consumat din primii ani de viață.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

3. Ouă

Ouăle sunt consumate cu plăcere din primii ani de viață. Fiind extrem de sățioase, ouăle sunt incluse în multe diete de slăbire și oferă energie organismului timp de aproximativ 5 ore după consum. Specialiștii spun că ouăle au în structură niște aminoacizi care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și în arderea rapidă a caloriilor.

În plus, sunt bune pentru prevenirea apariției cataractei și îmbunătățesc puterea de concentrare, așa că trebuie incluse și în alimentația copiilor.

100 de grame de ou conțin 155.1 calorii și 13 grame de proteină, extrem de benefice pentru digestie și pentru slăbit.

4. Pește

Peștele este o sursă bogată de nutrienți, de proteină și grăsimi sănătoase. Medicii recomandă consumul speciilor de pește mai puțin grași, precum codul, sardinele, calcanul ori halibutul.

Consumul de pește accelerează metabolismul datorită acizilor grași Omega-3. În plsu, peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru inimă. Acizii grași Omega-3 aduc beneficii importante și pentru piele, care devine mai hidratată și mai strălucitoare.

Tabel calorii pentru slabit
Cate calorii are fiecare aliment[Sursa foto: PixaBay]

Medicii recomandă consumul cu moderație, deoarece poate conține substanțe toxice, precum mercur. De aceea, 2-3 porții pe săptămână sunt suficiente în cadrul unei diete echilibrate. Poate fi însoțit de ganituri precum conopidă, broccoli ori fasole verde.

5. Fasolea verde

Păstăile fasolei verzi sunt o sursă importantă de vitamine și proteine, nu conțin multe grăsimi și sunt extrem de versatile în pregătirea lor. 100 de grame de fasole verde are 30 de calorii și 3.4 grame de fibre alimentare.

Ca beneficii, fasolea verde reduce bolile de inimă, poate ajuta la prevenirea cancerului de colon și la îmbunătățirea sănătății oaselor. În plus, persoanele care suferă de diabet sunt sfătuite să consume des fasole verde, deoarece are o influență hipoglicemică.

De asemenea, fasolea este o sursă de fier, iar Harvard Medical School sugerează că acest lucru poate spori fertilitatea la femei.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Pe lângă aceste alimente, poți adăuga în dieta ta și castraveți, conopidă, ciuperci, spanac ori ardei gras. Aceste alimente au până în 100 de calorii la 100 de grame, așa că pot fi adăugate ca garnitură la masa de prânz sau de seară sau pregătite pe post de salată.

Citeste si: DESCOPERĂ: Postul INTERMITENT. Vedete care au slăbit și metodele exacte folosite de ele

Cum să ai o alimentație hipocalorică

Regimul hipocaloric promovează o alimentație săracă în calorii. Orice regim hipocaloric răspunde principiului de bază al pierderii în greutate. Prin reducerea aportului energetic și prin controlarea cantității de grăsimi și zaharuri, corpul este obligat să consume din rezervele de grăsime.

Alimente cu puține calorii
Iata ce poti consuma intr-o dieta hipocalorica[Sursa foto: PixaBay]

O femeie are nevoie de aproximativ 1800 de kcal pe zi, în timp ce un bărbat are nevoie de 2000 de kcal. Alimentația hipocalorică presupune reducerea la 1200-1300 de calorii pe zi.

Pe internet există o mulțime de site-uri în care puteți găsi câte calorii are fiecare aliment, iar notarea fiecărui aliment consumat ajută la menținerea unei diete echilibrate zilnic.

Pentru cele mai bune rezultate, dieta trebuie dublată de activitate fizică regulată și de o hidratare corectă, 40 de ml de apă per kg corp.

 


Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Fructele și legumele lunii OCTOMBRIE

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies