Medicul Radu Țincu, soluție unică pentru combaterea pandemiei: „Lockdownul este singura măsură eficientă”

Medicul Radu Țincu, soluție unică pentru combaterea pandemiei
Medicul Radu Țincu, soluție unică pentru combaterea pandemiei

Carantina ar fi singurul mod eficient prin intermediul căruia am putea trece de pandemia de coronavirus, spune specialistul.

Medicul primar la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca este de părere că singura măsură eficientă pentru a reuși să trecem cu bine de valul 4 al epidemiei de Covid-19 este instituirea carantinei. 

Citeste si: Noi restricții pentru români! Florin Cîțu și Raed Arafat discută la Palatul Victoria

Medicul Radu Țincu, declarații despre combaterea pandemiei
Medicul Radu Țincu, declarații despre combaterea pandemiei[Sursa foto: PixaBay]

„La 19.000 de cazuri pe zi, care cred că în mod real sunt de trei ori mai multe dacă am face o testare masivă a populației, nicio măsură nu mai poate fi eficientă decât lockdownul și

distanțarea fizică pentru că transmiterea virusului va continua.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ceea ce trebuia să facem era să implementăm respectarea măsurilor sanitare cu rigurozitate, știind că România are cel mai mic grad de imunizare colectivă și ar fi trebuit să supraveghem încă din luna august respectarea măsurilor sanitare ca să nu ajungem la o astfel de evoluție pandemică, care să necesite un lockdown”, a declarat doctorul pentru antena3.ro.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, avertisment pentru pacienții Covid-19 care se tratează acasă: „Este o capcană!”

Medicul Radu Țincu, declarații despre combaterea pandemiei
Medicul Radu Țincu, declarații despre combaterea pandemiei[Sursa foto: PixaBay]

Radu Țincu, despre cum afectează politica aprovizionarea spitalelor cu medicamente 

De asemenea, medicul Radu Țincu a explicat și motivul pentru care unitățile medicale de la noi din țară primesc din partea Uniunii Europene foarte puține medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.

Pe lista acestuia se află, așadar, instabilitatea politică, dar și faptul că celelalte țări au avut sub control situația epidemiologică, astfel că au promovat foarte bine campaniile de vaccinare, în comparație cu România.

„Au fost sincope cu aprovizionarea medicamentelor. Tocilizumabul nu există la acest moment, pentru că producătorul și-a redus foarte mult capacitatea de producție, având în vedere că evoluția pandemiei în Europa este una scăzută și, pe de altă parte, vedem din declarațiile fostului ministru al Sănătății că nu a demarat procedurile de achiziție pentru acest medicament.

Este evident că această instabilitate politică din ultimele luni, care a vizat Ministerul Sănătății, a determinat sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru tratamentul pacienților COVID-19”
, a mai adăugat acesta conform sursei citate.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Wanda Nara l-a iertat pe soțul său Mauro Icardi: „Îți mulțumesc, iubirea mea, pentru că ai continuat să crezi în această frumoasă familie”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

Anamaria Prodan vrea să plece din țară și să se îndepărteze de bărbații români: “Nu mai vreau…”

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies