Cum il tii pe cel mic departe de ecrane? Ce carti pentru copii sa-i alegi pentru primele lecturi?

Cum il tii pe cel mic departe de ecrane? Ce carti pentru copii sa-i alegi pentru primele lecturi?
Cum il tii pe cel mic departe de ecrane? Ce carti pentru copii sa-i alegi pentru primele lecturi?

Pericolul expunerii copiilor la ecrane este una dintre temele extrem de actuale, care nelinistesc nu numai expertii din intreaga lume, ci si parintii.

Desi folosirea telefonului devine rapid una dintre strategiile cele mai la indemana pentru a tine copilul ocupat, ea s-a dovedit a fi una extrem de daunatoare, pe termen lung.

 

Autoarea Ioana Chicet Macoveiciuc, cunoscuta drept Printesa Urbana, vorbeste despre pericolul expunerii copiilor de varste mici la ecrane intr-un mod prietenos si adaptat puterii de intelegere a acestora intr-una dintre cele mai iubite carti pentru copii.

 

”Vraja ecranelor. Ema si Eric regasesc placul de joc” este fara indoiala una dintre cartile pentru copii cu ajutorul carora ii vei face pe cei mici sa descopere si alte sfere de interes, dincolo de ecranul tabletei sau al telefonului.

 

Rezumat Vraja ecranelor. Ema si Eric regasesc placul de joc, de Ioana Chicet-Macoveiciuc:

 

"Ema si Eric regasesc placul de joc" se adreseaza tuturor copiilor cu varsta peste 3 ani si ii invita sa descopere cum familia Pofticiosilor regaseste placerea de a se juca.

 

Ema si Eric, micii eroi ai indragitelor carti scrise de Printesa Urbana, iti dezvaluie momentele prin care trece micutul Eric din cauza ecranelor. Daca nu-i cunosti deja pe Ema si Eric, trebuie neaparat sa stii ca ei sunt frati si se inteleg foarte bine, cu exceptia momentelor (foarte dese) cand se cearta. Ema e un pic mai mare, iar Eric e un pic mai pofticios.

 

Din pricina pandemiei si dupa multe ore de gradinita online, Eric descopera ceva care-i place chiar mai mult decat snitelul, pastele cu sos si pizza calda la un loc: ECRANUL. Micul Eric nu se mai poate desprinde de el. Adio carti si jocuri cu sora lui, la revedere alergat si dragalit cu mami sau cu tati, pa biciclete si fotbal!

 

Eric e sub vraja ecranelor si si-a pierdut complet placul de viata (adica nu-i mai place nimic altceva in afara de ecran). Din fericire, Ema, sora lui isteata, isi da seama rapid cum sa anuleze vraja. Se pare ca exista doua tratamente eficiente. Va lasam sa le descoperiti din carte.

 

Alte carti pentru copii de care copilul tau se va indragosti

 

Si odata ce ai plecat pe acest drum, nu poti decat sa perseverezi si sa-l ajuti pe cel mic sa cunoasca magia povestilor descrise in carti pentru copii.

 

Libraria online Bookzone.ro are o gama bogata si variata de carti pentru copii, asadar iata cateva titluri care cuceresc orice micut:

1. Noapte buna, noapte buna, santier sub clar de luna, de Sherri Duskey Rinker – o carte usoara, haioasa, ce umanizeaza utilajele de constructii. Aceasta este o poveste in versuri, amuzanta si jucausa, care se bazeaza pe puterea sugestiei pentru a-i linisti pe cei mici inainte de culcare. Desenele fascinante si versurile amuzante si usoare ii vor ajuta pe cei mici sa-si dezvolte vocabularul;

2. Te iubesc, orice-ai face, de Ioana Chicet-Macoveiciuc – este prima carte a Printesei Urbane si este despre dragostea neconditionata si nelimitata a parintilor, cat si despre nevoia celor mici de a se asigura de iubirea parintilor, indiferent de nazbatiile pe care le fac. Este o carte care le va placea celor mici si pe care se vor bucura sa o reciteasca oricand alaturi de parinti sau bunici. O carte despre experimente de copil, scrisa in dialoguri simpatice si ilustratii vesele;

3. Colectia Hoinari prin Anotimpuri, de Rotraut Susanne Berner – este formata din patru volume, cate unul pentru fiecare anotimp - se recomanda copiilor de la 2 ani pana la varsta scolara, dar si parintilor si bunicilor. In paginile acestor carti pentru copii este redata viata comunitatii in toate cele 4 anotimpuri: iarna, primavara, vara, toamna. In 2006, volumul "Iarna" a fost ales cartea anului in Germania si pana azi a ajuns la cea de-a 19-a editie, fiind una dintre cele mai de succes carti pentru copii ilustrate, din ultimii ani.

 

Autoarea se numara printre cei mai cunoscuti ilustratori ai prezentului. Hoinareala printre paginile acestor carti pentru copii este o activitate deosebit de placuta si educativa in familie, dezvoltand memoria si atentia copilului, imbogatindu-i vocabularul, crescandu-i semnificativ capacitatea de concentrare si stimulandu-i imaginatia.

Descopera libraria online Bookzone.ro si verifica gama completa de carti, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici, si alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine atat tie, cat si copilului tau! Invata-l sa iubeasca lectura si tine-l departe de vraja ecranelor.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies