Sfaturi pentru un somn odihnitor. „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului"

Sfaturi pentru un somn odihnitor. „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului
Sfaturi pentru un somn odihnitor. „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului"

Descoperă cum te poate ajuta o lenjerie de calitate să ai un somn odihnitor. Lucruri pe care nu le cunoşteai despre lenjeriile de pat

Un somn odihnitor are efecte benefice asupra sănătăţii fizice şi mentale,  motiv pentru care recomandarea medicilor este de a dormi opt ore în fiecare noapte. De cele mai multe ori lipsa somnului duce la o stare de anxientate, lipsa de concentrare, stări de nervozitate sau chiar iritabilitatea. De asemenea, somnul influenţează şi creşterea armonioasă, mai ales în rândul copiilor sau adolescenţilor.

Lipsa somnului  favorizează apariţia unor afecţiuni de sănătate care pot fi grave: obezitatea, declanşarea bililor cardiovasculare, hipertensiune, atacuri cerebrale, diabet sau depresie.

Puţine persoane cunosc faptul că o treime din viaţa unui om, o petrece stând în pat. Unul dintre elementele esenţiale pentru definiţia unui somn liniştit este o lenjerie de pat de calitate. Multe lenjerii din categoria celor premium reproduce cu uşurinţă experienta somnului dintr-un hotel de lux.

Cum poți avea un somn odihnitor

Citeste si: CITEȘTE: Cum să dormi 8 ore în 4 ore. Află dacă este posibil

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi foc

„Spun deseori că odihna este extrem de importantă. Pentru că organismul nostru are nevoie de ea într-o măsură în care nici nu gândim! Există un ritm de care trebuie să ținem cont.

În 2017, trei cercetători americani au primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirile lor referitoare la ritmul biologic.

Și ei spun așa: „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului și o bună funcționare a sistemului imunitar. Tulburările de somn sunt asociate cu depresiile, tulburările bipolare, afecțiunile neurologice, dar și cu E dovedit: oboseala lasă urme și deteriorează buna funcționare a creierului. Noi trebuie să activăm, apoi să ne odihnim. Să respectăm ritmul. Trebuie să avem grijă de „capitalul” nostru de sănătate, în special de cel de sănătate mentală.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Profit de ocazie și vă recomand să vă feriți de căldura excesivă! Hipotalamusul reglează temperatura organismului și, în cazul în care aceasta este foarte ridicată, procesele chimice din creier sunt afectate. Canicula încetinește buna funcționare a creierului și provoacă nu doar oboseală, ci și stres, nervozitate, anxietate, stări depresive.

Deci, stați la umbră, beți apă, nu mâncați produse cu nivel ridicat de grăsimi, evitați alcoolul!”, recomandă Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea (neurochirurg) pentru doctorulzilei.ro

Cum puteţi alege lenjeria de pat care vă poate influenţa calitatea somnului

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă dacă ți se zbate ochiul

Leacuri batranesti pentru somn

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă când îți visezi iubitul. Interpretarea viselor în care apare bărbatul pe care îl iubești

În primul rând atunci când doriţi să achiziţionaţi o lenjerie de pat, trebuie să vă gândiţi şi la efectele benefice pe care le oferă şi nu doar ca un obiect decorativ pentru încăpere. 

Conform unui studiu, lenjeria de pat şi salteau pot îmbunătăţii calitatea somnului. Descoperirea a fost realizată în urma folosirii unei lenjerii de pat noi. Durata somnului a crescut cu 20 de minute, iar timpul pentru adormire a fost într-o scădere de 7 minute.

Rezultatul somnului odihnitor este creat printr-o stare de spirit pozitivă şi o concentrare bună.

Care sunt tipurile de material ale lenjeriilor de pat

Tentaţiile mari pot fi capcane reale pentru cumpărători atunci când oamenii doresc să achiziţioneze o lenjerie de pat. De obicei  o prezentare bună  a produsului, poate ascunde anumite defecte. Fibrele folosite în ţesătura reprezintă factori care dau calitatea unei lenjerii de pat. Prin urmare, prezenta acestora oferă senzaţia de material moale şi plăcut la atingere.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ţineţi cont mereu de densitatea ţesăturii şi greutatea pe care o are lenjeria. Acestia reprezintă de asemenea, factori importanţi ai unui aşternut de calitate.

  • Percal este o ţesătură uşor mai dura ce poate fi deseori întâlnită în confecţionarea cămăşilor, pentru că oferă senzaţia de răcoare
  • Satin are o textură moale şi catifelată
  • Bumbacul este o ţesătură răcoroasă, foarte des întâlnit în anotimpurile călduroase
  • Jerseu este un material moale şi elastic folosit la confecţionarea tricourilor
  • Finetul este o ţesătură groasă care oferă căldură

Cum întreţineţi o lenjerie de pat

Citeste si: Ce înseamnă când visezi că te tunzi. Simbolistica părului în vis

Somn bun

Pentru un mod de întreţinere optimp pentru ţesătură şi culoare, lenjeria de pat trebuie spălată odată pe săptămână. În situaţia în care anotimul este unul călduros, lenjeria de pat trebuie schimbată mai des, după 4 sau 5 zile. Folosiţi mereu un balsam de haine şi pentru o senzaţie plăcută la atingere, încercaţi să o călcaţi atunci când este încă puţin umedă.

Clătirea lenjeriei de pat este esenţială pentru un somn liniştitor. Calitatea unei lenjerii de pat este dată de o mulţime de factori, printre acestea se afla şi gradul de calitate al fibrelor. Acestea dau aspectul plăcut al lenjeriei şi senzaţia de material moale şi uşor pe piele.

Densitatea ţesăturii, greutatea acesteia, durabiltatea, şi gradul de respirabilitate, sunt restul de caracteristici de calitate pe care va trebui să le luaţi în seama când vă alegeţi o lenjerie nouă de pat.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce inseamna cand visezi cearta? Fii atenta la aceste semne!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies