Cum să consumi roşiile pentru a avea o piele superbă

Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba
Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba

Anumite alimente sunt de mult recunoscute pentru ce efecte benefice au asupra pielii si multe dintre ele sigur le consumi si tu.

Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba. Anumite alimente sunt de mult recunoscute pentru ce efecte benefice au asupra pielii si multe dintre ele sigur le consumi si tu. Ceea ce mananci se vede la nivelul pielii, prin urmare, ar trebui sa incluzi in dieta ta cat mai multe alimente bogate in antioxidanti si grasimi sanatoase. Pestele gras, bogat in acizi Omega 3, verdeturile si legumele colorate aduc multe beneficii pielii.

Dar stiai ca si rosiile au acelasi efect? Iata de ce rosiile preparate termic se numara printre cele mai sanatoase alimente pentru piele:

Rosiile sunt bogate in antioxidanti

Rosiile au in compozitia lor quercitina, vitamina C si licpen, un carotenoid puternic, care ofera tomatelor culoarea rosu intens. Licopenul aduce multe benefiicii pielii, fiind asociat cu o mai buna protectie a acesteia impotriva razelor ultraviolet si scaderea sensibilitatii pielii la arsurile solare.

In plus, un nivel ridicat de licopen la nivelul pielii este asociat cu o textura mai neteda.

Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba
Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Licopenul din rosii se activeaza prin preparare termica

Fructele si legumele sunt intr-adevar mai sanatoase daca sunt consumate crude insa, in cazul rosiilor, prin preparare termica, licopenul existent in acestea devine mai usor de asimilat si are un effect mai puternic in organism.

Incalzirea rosiilor influenteaza continutul de antioxidanti, insa nu exista diferente de cantitate in functie de timpul de preparare.

Consuma rosiile gatite in asociere cu ulei de masline

Poti profita si mai mult de surplusul de licopen din rosiile gatite, printr-o modalitate foarte simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi putin ulei de masline peste acestea. Cele doua ingredient sunt surse excelente de licopen, in special ca acest antioxidant este absorbit mai bine de organism cand este consumat in asociere cu grasimi.

Sunt atat de multe retete delicioase in care poti folosi combinatia rosie coapta cu ulei de masline, pornind de la o salata calda si continuand cu o friptura pe gratar unde sa le adaugi drept garnitura.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe sucul de roșii

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies