Află cum se prepară cușcușul. Care este timpul de pregătire pentru cușcuș.
Couscous-ul(cușcuș) este, fără îndoială, cel mai versatil ingredient din bucătăria unei gospodine.
Provine din bucătăriile din Africa de Nord și poate fi folosit la orice fel de mâncare cu carne sau în combinație cu legume sau peşte.
Mai poate fi integrat în salate sau prăjituri.
Cât timp se fierbe cușcușul
Couscous-ul se fierbe în proporție de 1/1 cu apa.
Se pune la fiert o cană cu apă într-o cratiță și se adaugă sare, ulei sau unt și condimentele preferate.
Pentru un gust puternic și o culoare galbenă, plăcută ochiului, puteți folosi curry sau turmeric.
Când apa începe să fiarbă, puneti couscous-ul și lăsați-l să fiarbă 5 minute în timp ce amestecați, apoi stingeți aragazul.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui pâinea. Ce alternative poți găsi cu ușurință
Cușcuș la cuptor
Mo dul de preparare al cuscus-ului la cuptor este foarte simplu.
Aveți nevoie de o oală încăpătoare, în care puneți cantitatea de apă dorită.
Pentru un gust desăvârșit, puteți folosi supă de pui sau de vită strecurată.
Se adaugă ulei de măsline, unt și sare, iar la sfârșit se pune aceeași cantitate ca apă ca în cazul rețetei anterioare.
Se bagă în cuptorul preîncălzit și pentru o consistență potrivită, se va coace timp de 5-7 minute.
Pentru un preparat final delicios și pufos, trebuie să amestecați din când în când cu o furculiță.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui carnea. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor
În cazul rețetelor de couscous, trebuie să se țină cont de cantități, de felul supei folosite și de timpul de fierbere.
Astfel, veți obține un preparat de calitate, aerat şi pufos.
Ideal este să folosiți supă de pui, de vită sau de legume. În cazul în care nu aveți supă, puteți folosi un concentrat sau o supă la plic.
De mare importanță este şi uleiul sau untul, care contribuie la gustul final.
Couscous-ul se găseşte în toate magazinele în stare medie sau prefiert.
Când folosiți supă, nu lăsaţi carnea şi legumele în lichid, pentru că atunci când amestecaţi, acestea se deteriorează.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții
Reţetă de couscous cu legume și carne de pui
Ingrediente:
- 2 căni de couscous
- 2 căni şi de supă de pui
- 8 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de zeamă de lămâie
- 10 bucăţi de carne de pui friptă sau prăjită
- un bol de legume fierte
- condimente după gust.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbi sarmalele. Sfaturi pentru cele mai bune sarmale
Fierbeți supa împreună cu zeama de lămâie şi uleiul de masline, în clocot, într-o oală cu capac.
Opriţi focul şi dați vasul deoparte.
Adăugaţi boabele de couscous şi amestecaţi o dată la fiecare minut, aproximativ 5-6 minute pentru a vă asigura că produsul final este pufos.
Apoi, acoperiţi și lăsați preparatul să se odihnească alte 5 minute.
La final, amestecați foarte bine cu o furculiță până când granulele s-au desfăcut.
Adăugați bucăţile de carne şi legumele și serviți preparatul cald sau la temperatura camerei.
Citeste si: CITEȘTE: Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta