Câte calorii ai voie să mănânci pe zi. "Contează numărul de calorii din dietă? Cu siguranță, dar slăbitul e mai complicat de atât"

Câte calorii ai voie să mănânci pe zi.
Câte calorii ai voie să mănânci pe zi. "Contează numărul de calorii din dietă? Cu siguranță, dar slăbitul e mai complicat de atât"

Află câte calorii ar trebui să mănânci pe zi dacă îți dorești să te menții sau să slăbești.

Dacă vă doriți să pierdeți în greutate, trebuie să țineți cont atât de numărul de calorii pe care le aduceți în organism, cât și de calitatea acestora. Una dintre regulile generale ne spune că trebuie să reducem aportul caloric cu 500 de calorii pe zi pentru a reuși să scăpăm de 1 kilogram pe săptămână.

Câte calorii ai voie să mănânci pe zi

„Deci contează numărul de calorii din dietă? Cu siguranță, dar slăbitul e mai complicat de atât. Să zicem că iei decizia să consumi sub 1000 cal/zi. Contează din ce provin ele? Oh, daaaa! Dacă provin din zahăr/fructoză, slăbitul va fi anevoios, dacă nu imposibil. Dacă provin din carbohidrați/amidon combinați cu grăsimi, din nou e puțin probabil să slăbim eficient. Dacă însă grăsimile alimentare nu sunt asociate cu făinoase și/sau zahăr, ce să vezi? Slăbești văzând cu ochii.

Deci până la urmă o calorie nu e doar o calorie”, explică dr. Mihaela Bilic.

calorii pe zi femei

Citeste si: CITEȘTE: 16 mâncăruri rapide și ușor de făcut pentru momentele când ești pe fugă

Câte calorii trebuie să mănânci pe zi ca să slăbești. Numărul de calorii pentru femei

O femeie medie, cu activitate moderată, care se situează în intervalul de vârstă 26-50 de ani, va trebuie să mânânce maxim 2000 de calorii pentru a-și menține greutatea și până la 1500 de calorii pentru

a pierde până la 1 kilogram pe săptămână.

O femeie activă, care parcurge mai mult de 5 km pe zi, poate să consume până la 2200 de calorii într-o pentru a se menține și în jur de 1700 de calorii, pentru a scăpa de 1 kilogram pe săptămână. Aceleași valori sunt valabile și în cazul femeilor foarte tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Citeste si: Sfaturi simple de frumusețe care te vor ajuta să economisești timp și bani

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În cazul femeilor de peste 50 de ani, valorile scad. O femeie cu activitate moderată va avea nevoie de 1800 de calorii pentru a se menține și de maxim 1300 de calorii pentru a pierde doar jumătate de kilogram pe săptămână.

calorii pe zi barbati


Câte calorii trebuie să mănânci pe zi ca să slăbești. Numărul de calorii pentru bărbați

Un bărbat mediu, nu foarte activ, care se situează în intervalul de vârstă 26-45 de ani, poate consuma până la 2600 de calorii pe zi pentru a se menține și 2100 de calorii dacă își dorește să piardă 1 kilogram pe săptămână.

În cazul unui bărbat activ, care parcurge minim 5 km pe zi, vorbim de un aport caloric de până la 3000 ce calorii pentru menținere și aproximativ 2500 de calorii pentru a scăpa de 1 kilogram pe săptămână.

Citeste si: CITEȘTE: Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta

Tinerii care se situează în intervalul de vârstă 19-25 de ani pot consuma până la 2800 de calorii dacă nu fac sport și în jur de 3000 de calorii dacă sunt activi.

Pentru a slăbi, un bărbat de 20 de ani trebuie să consume aproximativ 2300 de calorii pe zi.

După vârsta de 66 de ani, în cazul bărbaților, vorbim despre un necesar caloric de 2200 de calorii pe zi pentru menținere.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Postul INTERMITENT. Vedete care au slăbit și metodele exacte folosite de ele

Dacă decidem să mâncăm doar legume, 1000 calorii înseamnă 3-5 kg de legume, deci un castron sau un lighean, de la caz la caz. Aceleași 1000 cal pot însemna însă 250g salam de Sibiu sau 150g fistic/migdale. Întrebarea este: ce e de preferat? Eu cred că nu e o soluție să-ți umpli stomacul cu alimente sărace în calorii, dar care au un volum foarte mare.

Câte calorii ai voie să mănânci pe zi

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp fierbe năutul. Ce beneficii are năutul

Atunci când suntem obișnuiți să mâncăm mult cantitativ, culmea e că sațietatea va apărea când stomacul e plin, nu când e atins aportul optim de calorii. Cu alte cuvinte, cu cât mâncăm mai mult, cu atât apetitul va crește și vom fi tentați să consumăm volume mari de alimente, indiferent câte calorii conțin – există riscul să înfuleci cu aceeași ușurință și un castron de fasole verde, dar și un castron de cartofi prăjiți. Un stomac ‘antrenat’ pe bolum mare va cere mereu tot mult”, explică dr. Mihaela Bilic.

Citeste si: Alimente care scad colesterolul şi pe care trebuie să le incluzi în dietă zilnică



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies