Cum să ai un somn liniștit și odihnitor. Avem cele mai bune trucuri

Trucuri pentru un somn liniștit și odihnitor
Trucuri pentru un somn liniștit și odihnitor

Odihna este extrem de importanta pentru absolut oricine. Un somn odihnitor iti va asigura toata energia de care ai nevoie.

Trucuri pentru un somn liniștit și odihnitor. Odihna este extrem de importanta pentru absolut oricine. Un somn odihnitor iti va asigura toata energia de care ai nevoie ca sa iti indeplinesti sarcinile zilnice. Te vei simti mult mai bine, vei avea mai putine dureri de cap si o concentrare mult mai mare. Somnul joaca un rol crucial in starea noastra de bine. Ce putem sa facem astfel incat sa avem un somn odihnitor in fiecare noapte? Iata cateva trucuri:

Trucuri pentru un somn liniștit și odihnitor
Trucuri pentru un somn liniștit și odihnitor[Sursa foto: PixaBay]

Relaxeaza-te cu arome naturale

Poti incerca o aroma naturala de laxanda, care te ajuta mult in relaxare, stimuland sistemul olfactiv si limbic din corpul tau. Pulverizeaza cateva picaturi fie in baia de seara, fie in aerul din dormitor. Te va ajuta foarte mult sa te relaxezi si vei adormi mai usor.

Mediteaza

Inainte de culcare, poti opta sa te deconectezi de tot ceea ce a fost pe timp de zi, printr-o sedinta scurta de meditatie.

Nu iti trebuie decat 10-15 minute. Vei putea astfel sa iti pui in ordine gandurile si sa te relaxezi. Garantat vei adormi mult mai usor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Fa o baie fierbinte

Este poate cel mai util sfat pe care il putem oferi in materie de relaxare. Poate fi combinat chiar cu sfaturile anterioare, in care sa te bucuri de apa fierbinte in care ai picurat cativa mililitri de aroma sis a meditezi usor.

Poti adauga si cateva saruri in apa, ca sa fii cat mai relaxata si sa scapi de griji.

Trucuri pentru un somn liniștit și odihnitor
Trucuri pentru un somn liniștit și odihnitor[Sursa foto: PixaBay]

Ai grija la cafea

Daca iti doresti sa ai un somn bun, evita cafeaua cu 6 ore inainte de culcare. Este valabil si pentru orice alt fel de energizant, chiar si pentru dulciuri ori alimente care contin zahar. Acestea nu vor face decat sa te excite si sa iti strice somnul.

Pregateste camera pentru somn

Ca sa adormi mai usor, aeriseste-ti dormitorul inainte. Te asiguri astfel ca ai parte de suficient oxigen pe timp de noapte. In plus, trage draperiile pentru a face cat mai multa intimitate in camera si cat mai mult intuneric. Lumina iti poate strica somnul.

Citeste si: Alimente care te ajuta sa dormi mai bine!

Citeste si: Trucuri pentru un somn liniștit și odihnitor



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies