Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României: „Avem o soluție atipică pentru guvernarea țării”

Klaus Iohannis mesaj de Ziua Națională
Klaus Iohannis mesaj de Ziua Națională

Președintele țării, Klaus Iohannis, a rostit un amplu mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

Klaus Iohannis a ținut un amplu discurs cu ocazia Zilei Naționale a României în care le-a amintit cetățenilor cât de mult s-a dezvoltat țara noastră, de la Revoluția din '89 și până astăzi. Președintele nu a omis nici subiectul pandemiei, subliniind respectul îndreptat către întreg personalul medical „care luptă până la epuizare pentru a salva vieți”. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț despre vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron

Klaus Iohannis mesaj de Ziua Națională
Klaus Iohannis mesaj de Ziua Națională[Sursa foto: PixaBay]

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

Șeful statului suține că ziua de 1 Decembrie e despre solidaritate și despre sacrificiile făcute de strămoșii noștri, pentru că țara să ajungă la democrația de azi.

„La fiecare 1 Decembrie, de Ziua noastră Națională, simțim aceeași emoție puternică ce ne unește în jurul unei sărbători care ne aparține tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm.

1 Decembrie este despre cum un ideal național, visat de generații întregi, a devenit realitate în 1918.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

1 Decembrie este despre solidaritate, despre coeziune în jurul unor obiective comune, despre rememorarea tuturor reușitelor și a sacrificiilor care le-au făcut posibile. 1 Decembrie reprezintă însă și amintirea dificultăților, deloc puține, care ne-au marcat istoria, a perioadelor în care speranța părea pierdută.

Să onorăm memoria tuturor înaintașilor noștri care, prin jertfă, cu angajament și viziune, au construit o patrie a tuturor cetățenilor ei, un contribuitor responsabil la echilibrul și pacea în regiune. România de astăzi este țara care și-a împlinit vocația democratică după Revoluția din Decembrie 1989", a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț despre restricțiile de Crăciun și Revelion! Este tulpina Omicron o amenințare pentru sărbătorile de iarnă?

Klaus Iohannis mesaj de Ziua Națională
Klaus Iohannis mesaj de Ziua Națională[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Iohannis: „Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării” 

Președintele a mai transmis și că pandemia de Covid-19 nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză de încredere raportată la clasa politică. În plus, Iohannis i-a încurajat pe cei care și-au pierdut membrii de familie din cauza virusului, îndemnând și cu această ocazie la solidaritate și la vaccinare. 

„Trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, valurile de știri false și dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori

cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane. În fața acestor curente toxice, trebuie să reacționăm.

În același timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică. De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite, și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi.

Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp. Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică", a mai adăugat președintele României.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Octavian Jurma, semnal de alarmă în contextul apariției variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2: „Este de 5 ori mai infecţioasă!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies