Anunțul momentului făcut de Nicolae Ciucă! S-a stabilit un TVA de 5% pentru căldură de la 1 ianuarie 2022

Premierul României, Nicolae Ciucă
Premierul României, Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a anunțat că se va stabili un TVA de 5% pentru căldura de la 1 ianuarie 2022!

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat în cadrul unei ședințe de Guvern că se va stabili un TVA de 5%, începând de la 1 ianuarie 2022, pe toată perioada iernii pentru căldura dată populației și altor instituții.

Citeste si: DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun! Românii ar putea risca amenzi de până la 4.000 de lei dacă nu respectă legea

TVA de 5% pentru căldură de la 1 ianuarie 2022
TVA de 5% pentru căldură de la 1 ianuarie 2022[Sursa foto: PixaBay]

S-a stabilit un TVA de 5% pentru căldură de la 1 ianuarie 2022

Prim-ministrul spune că măsura de reducere a TVA-ului la 5% pentru energia termică furnizată populației și altor categorii de consumatori va fi valabilă până la data de 31 martie a anului următor. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Din discuțiile pe care le-am avut și dezbaterile la nivelul fiecărui minister a reieșit angajamentul ferm al Guvernului României pentru a pregăti și elabora un buget echilibrat și responsabil, fundamentat pe trei coordonate: protejarea veniturilor populației și sprijinirea persoanelor cu venituri mici sau ce aparțin unor categorii vulnerabile, care au cea mai mare nevoie de susținere.

În ședința de astăzi vom stabili ca de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicată cotă a Taxei pe Valoare Adăugată de 5% pentru livrarea de energie termică atât pentru populație, cât și pentru școli, spitale și alte

instituții publice. Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: Zile libere legale 2022. Câte zile libere vor avea angajații în perioada sărbătorilor de iarnă?

TVA-ul se reduce și la achiziția locuințelor
TVA-ul se reduce și la achiziția locuințelor[Sursa foto: PixaBay]

TVA-ul se reduce și la achiziția locuințelor

Nicolae Ciucă a precizat, de asemenea, că pe ordinea de zi se mai află și reducerea TVA la 5% pentru achiziționarea locuințelor.

Astfel, în prelungirea programului Prima Casă se va decide o cotă redusă de TVA, de 5%, a unei singure locuinţe, a cărei valoare a fost stabilită în intervalul 450.000 lei și 750.000 lei, reprezentând echivalentul în lei a aproximativ 140.000 euro.

„În completarea programului Prima Casă, stabilim o cotă redusă de TVA de 5% a unei singure locuințe, a cărei valoare depășește suma de 450 de mii de lei, dar nu depășește suma de 700.000

de lei”, a mai anunțat premierul Ciucă.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Raluca Bădulescu, reacție acidă la adresa Nicoletei Dragne: „Mă cam enervează figurile astea!”. Concurenta a izbucnit instant în lacrimi!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Povestea dureroasă a regretatului actor Sebastian Papaiani! A fost martor la moartea fraților săi și trădat de propriul fiu

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies