Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației! Elevii de gimnaziu și liceu vor reveni în bănci pe 3 ianuarie

Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației!
Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost acuzat de către reprezentanții FePAL că nu a luat în considerare petiția semnată de 130.000 de persoane!

Reprezentanții FePAL (Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România) au transmis un comunicat de presă prin care îl acuză pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că nu a luat în seamă petiția semnată de 130.000 de persoane în care se solicită prelungirea vacanței de iarnă a elevilor până pe data de 9 ianuarie.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț despre vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron

Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației!
Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației![Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu, acuzat de reprezentanții FePAL că nu a luat în considerare petiția

Zeci de mii de oameni au semnat petiția pentru extinderea vacanței de iarnă pentru toți elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal. Părinții, nemulțumiți de vacanța mult prea scurtă pe care o au copiii lor, au lansat această petiție pe care ministrul Educației „a aruncat-o la coș”, nefiind de acord cu solicitările primite.

„Petiția părinților privind revenirea la perioada vacanței de iarnă tradiționale, semnată de 130.000 de persoane, tocmai a fost aruncată la coș de către Ministrul Cîmpeanu.

Nu, domnule ministru, nu au fost <<unele solicitări>>, au fost 130.000  de părinți care își văd copiii surmenați și sătui de incertitudinea cu care ați avut grijă să <<organizați>> școlile anul acesta. 

Luăm act de faptul că <<aveți solicitări exprese>> și <<justificate>> pentru a nu lăsa copiii să se odihnească.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Unde vă erau <<solicitările exprese>> și <<justificate>> când ați dat peste cap structura anului școlar trimițând aiurea, în mijlocul semestrului, copiii, părinții și profesorii într-o vacanță forțată care nu a ținut cont de nicio  normă pedagogică sau sanitară?

Unde vă erau <<solicitările exprese>> și <<justificate>> când ați reușit să faceți praf campania de testare COVID în școli, campanie pe care școlile au așteptat-o aproape un an de zile și care în alte țări se face cu succes de un an și jumătate?

Vă întrebați de ce alte țări au putut să țină școlile deschise? Pentru că acestea nu sunt reticente la știință și tehnologie.

Ați pierdut aproape doi ani fără să îmbunătățiți cele două aspecte elementare care ne-ar fi ajutat să NU adâncim <<pierderile mari>>.

Pierderile nu sunt mari, domnule ministru, sunt IMENSE și vi se datorează. Ați <<decuplat>> școlile de la tot ce înseamnă logica științifică și ați blocat orice tentativă de introducere a echipamentelor necesare școlii online, care este singura alternativă viabilă în dezastrul sanitar în care se zbate România.

În loc să vă concentrați pe echipamente, conținuturi adaptate, profesori digitalizați, ne-ați împărțit cu dărnicie vacanțe și teste de salivă la vrac.

#minsitrulpraf”, se arată în comunicatul trimis de către reprezentanții FePAL.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Citeste si: Vacanța elevilor nu se prelungește! Sorin Cîmpeanu face noi clarificări cu privire la reînceperea orelor în format fizic

Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației!
Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației![Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu anunță că nu se va modifica structura anului școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații în acest sens și a subliniat faptul că structura anului școlar nu se va modifica, dat fiind fapul că orele pierdute în toți acești ani umbriți de Covid-19 nu au putut fi recuperate nici până acum.

„Nu se modifică structura anului școlar. Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță.   Am luat act de unele solicitări de extindere a vacanței.   Răspunsul asumat este următorul: 

1. Avem un grafic de învățământ/structură a anului școlar aprobată prin OM 5549/5 nov. 2021 discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai   profesorilor.

2. Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Națională și BAC)
3. Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație.
4. Avem recunoașterea faptului ca în educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță”
, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ministerul Educației, despre vacanța de iarnă 2021 - 2022. Câte zile libere au elevii de Crăciun?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies