Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor! Medicul acuză decizia autorităților: „Asigură o explozie de cazuri!”

Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor!
Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor!

Medicul Octavian Jurma consideră „dezolantă” decizia atorităților de a redeschide școlile imediat după Revelion!

Medicul Octavian Jurma a avertizat, încă de la începutul vacanței de iarnă a elevilor, că varianta Omicron reprezintă un mare motiv de îngrijorare atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Tulpina virusului Sars-Cov-2 se răspândește din ce în ce mai rapid, motiv pentru care mai multe țări din Uniunea Europeană au luat decizia de a prelungi vacanța de iarnă a elevilor cu câteva zile, lucru pe care l-a precizat și specialistul într-una dintre postările lui de pe Facebook.

Citeste si: Octavian Jurma recomandă prelungirea vacanței de iarnă a elevilor din cauza variantei Omicron! Aproape toate țările din UE au făcut asta

Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor!
Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor![Sursa foto: PixaBay]

Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor!

Chiar și așa, autoritățile din România au decis ca elevii să înceapă în format fizic cursurile pe data de 3 ianuarie 2022, la doar căteva zile după relaxarea restricțiilor de Revelion.

Astfel, Octavian Jurma a ținut să facă o serie de afirmații prin care avertizează populația cu privire la pericolul epidemiologic care se va declanșa, spune el, în scurt timp.

„Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri.

Se deschid școlile în format fizic în România la trei zile după Revelion.

Exact timpul mediu de incubație pentru cazurile de Omicron. Este o decizie dezolantă... 

Astfel după ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli... 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a scris Octavian Jurma pe pagina de Facebook.

Mai mult, Octavian Jurma a precizat faptul că varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 se va răspândi în țara noastră într-un ritm alert în următoarele săptămâni din cauza relaxării restricțiilor, renunțării la certificatul verde, dar și a deschiderii unităților de învățământ într-un moment critic din punct de vedere epidemiologic.

„Pentru a simplifică calculele în perioada următoare, putem considera debutul oficial al valului 5-Omicron în dată de 1 ianuarie 2022... 

Debutul valului confirmă și prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni... De săptămâna viitoare Omicron va forță valul în regim turbo și mă aștept să terminăm săptămâna la peste 2.500 de cazuri pe zi (sunt excesiv de rezervat aici)... 

Debutul valului 5 a fost deci avansat cu aproape două săptămâni față de prognoza INSP, tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde și a deschiderii școlilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic", a mai explicat specialistul.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre vacanța de iarnă pentru elevi, după neînțelegerile cu FePAL. Noile schimbări anunțate de ministru

Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor!
Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor![Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Sorin Cîmpeanu anunță că nu se va modifica structura anului școlar

Nu mai puțin de 130.000 de oameni au semnat o petiție prin care solicită prelungirea vacanței până pe data de 10 ianuarie. Ulterior, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații în acest sens și a subliniat faptul că structura anului școlar nu se va modifica, dat fiind fapul că orele pierdute în toți acești ani umbriți de Covid-19 nu au putut fi recuperate nici până acum.

„Nu se modifică structura anului școlar. Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță.   Am luat act de unele solicitări de extindere a vacanței.  Răspunsul asumat este următorul: 

Avem un grafic de învățământ/structură a anului școlar aprobată prin OM 5549/5 nov. 2021 discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai  profesorilor.

Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Națională și BAC)

Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație.

Avem recunoașterea faptului ca în educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cercetătorul Octavian Jurma cere instituirea stării de urgență: „Pentru spitale va fi un coşmar toată luna octombrie”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Epidemiologul Octavian Juma, anunț îngrijorător după creșterea cazurilor: „Un român moare de Covid la fiecare 7 minute!”

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies