Ce se pune pe piept când ești răcit

Remedii pentru raceala si tuse
Remedii populare pentru raceala si tuse

Vezi cele mai populare leacuri bătrânești pentru răceală și gripă. Ce se pune pe piept când ești răcit și cele sunt cele mai bune remedii.

De mii de ani, cu mult înainte de apariția primelor medicamente, oamenii din întreaga lume s-au folosit de lucruri din natură pentru a trata diferite afecțiuni. Plante, condimente, scoarțe de copaci ori părți din animale au fost folosite pentru a ameliora durerile ori pentru a le trata.

Deși mulți consideră că sunt leacuri băbești și că medicii ar trebui să se ocupe de toate afecțiunile, încă mai sunt persoane care apelează la natură atunci când se simt rău.

Iată ce se pune pe piept când ești răcit.

Ce se pune pe piept când ești răcit

Este sezonul virozelor, al gripei și sezonul când sistemul imunitar este slăbit și când multe persoane se confruntă cu tuse, cu dureri de gât ori cu răceală.

Leacuri bătrânești pentru răceală și gripă

 


Pe lângă tratamentele convenționale, multe persoane apelează la lămâie și la mierea de albine atunci când răcesc.

Vitamina C care se găsește din belșug în lămâi este esențială pentru sistemul imunitar. De asemenea, vitamina C se găsește și în kiwi, varză, broccoli, roșii, cătină, ardei gras și spanac, așa că include-le cât mai des în alimentație.

leacuri batranesti pentru raceala si gripa
Cele mai populare leacuri batranesti pentru raceala si gripa [Sursa foto: PixaBay]

Pentru gât, unul dintre cele mai bune remedii este mierea. Considerată un adevărat balsam pentru voce, mierea are o acțiune antibacteriană, calmează gâtul, răgușeala și durerile.

De aceea, mierea este recomandată pentru răceală, să fie consumată cu ceai călduț și cu miere.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Având proprietăți antiinflamatorii, foile de varză se recomandă pentru tuse și dureri în piept. Se stropesc cu oțet cald îndoit cu apă, se aplică în jurul gâtului și pe piept și se lasă să acționeze peste noapte.

 

ce se pune pe piept cand esti racit
Ce se pune pe piept cand esti racit pentru a atenua durerile[Sursa foto: PixaBay]

Remedii pentru răceală și tuse

De asemenea, pentru tuse și durerile în piept, se folosește mămăligă. Pregătește mămăligă moale, pune puțin ulei sau cremă de corp pe piept, așază mămăliga fierbinte într-un prosop și așază prosopul pe piept, cât de cald suporți. Stai în pătură, iar rezultatele nu vor întârzia.

Citeste si: Care e temperatura normală a corpului. Când trebuie să te îngrijorezi

Un alt remediu cunoscut în lumea întreagă în caz de răceală este siropul de ridiche neagră. Preparat în casă proaspăt, ajută foarte mult în caz de tuse seacă sau umedă. Se curăță ridichea, se spală bine și se scobește la capătul cu frunze. Se pune într-un vas și se adaugă puțină miere sau zahăr în scobitură. Se pune vasul lângă o sursă de căldură și în câteva ore o să observi siropul pe care trebuie să îl bei.

După ce îl consumi, adaugă alt zahăr sau miere în locul celui topit. Vei observa îmbunătățiri de la prima folosire a acestui sirop natural.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

tratament tuse productiva
Cel mai bun tratament pentru tuse productiva [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cele mai bune analgezice naturale. Scapă de dureri fără medicamente

O altă metodă populară atunci când ești răcit este folosirea cartofilor îmbibați în alcool sanitar. Taie cartofii în felii, pune alcool sanitar peste ele și așază-le pe gât sau pe piept și lasă-le să acționeze.

De asemenea, extrem de eficiente par să fie și semințele de in care se aplică pe piept în zona în care se simte durerea. Așază semințe de in într-o batistă și ține-le pe piept în zona dureroasă.

Bunicii obișnuiau să pună sare într-un prosop, care era încălzită pe sobă. După ce se încălzea, această sare se așeza pe pipet pentru ameliorarea tusei.

Unul dintre cele mai apreciate preparate în cazul tusei sau a durerilor de piept este șodoul. Acesta se prepară dintr-un gălbenuș de ou, o lingură de miere și un pahar de lapte cald. Se consumă repede, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Răceală sau gripă?! Adrian Streinu-Cercel vine cu un tratament minune

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies