Vezi mai jos care sunt cele mai bune fructe și legume pe care le poți consuma în luna ianuarie, după sărbătorile de iarnă.
După sărbătorile de iarnă, multe persoane apelează la legume și fructe pentru a scăpa de toate kilogramele acumulate în această perioadă. Mai sunt câteva luni bune până la apariția pe piață a legumelor și a fructelor românești, însă nu trebuie să neglijăm consumul lor nici în lunile de iarnă. Iar dacă nu găsim anumite fructe și legume, atunci pot fi înlocuite.
Fructele și legumele lunii ianuarie
Descoperă mai jos cele mai gustoase fructe și legume ale lunii ianuarie. După sărbători, există mai multe fructe și legume vitale pentru sistemul imunitar și pentru a crea un regim alimentar sănătos:
Grapefruit-ul
Este unul dintre cele mai gustoase fructe. Acesta ajută la scăderea în greutate, ajută la protejarea sistemului imunitar, iar conținutul de vitamina C ține la distanță răcelile sezoniere.
Citeste si: Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific
Varza de Bruxelles
Puțin consumată în România, varza de Bruxelles a început să fie din ce în ce mai populară și pe meleagurile noastre. Aceasta se găsește la supermarket ambalată în pungi. Ea reprezintă o sursă importantă de vitamine și face parte din familia Brassica, alături de broccoli și conopidă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Sucuri naturale pentru o imunitate sporită! Perfecte pentru iarna
Clementine
Persoane de toate vârstele adoră clementinele. Sunt ușor de decojit, au un gust dulce-acrișor și au doat 40 de calorii la 100 de grame. Aceste mici fructe au vitamina C, potasiu și fibre și pot fi consumate ca gustare sau sub formă de suc proaspăt.
Varză kale
Varza kale are un conținut mare de calciu, iar după sărbătorile de iarnă funcționează ca un bun pansament pentru sistemul digestiv.
„Bucuraţi-vă de acest aliment împreună cu un pic de grăsime sănătoasă, cum ar fi uleiul de masline, avocado sau nuci, pentru a ajuta corpul să absoarbă mai bine substanţele nutritive“, afirmă Heather Bauer, potrivit Huffington Post.
Morcovii
Deși sunt consumați tot timpul anului, morcovii nu trebuie să lipsească nici în luna ianuarie. Pot fi consumați cruzi sau sub formă de suc. Pentru și mai mută savoare, combinați morcovul cu țelină sau cu citrice. Tot din familia morcovului este şi păstârnacul, bogat şi acesta în multe fibre și vitamina C. Poţi să-l adaugi la supe, în salate sau piureuri.
Dieta după sărbători
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care este cea mai simplă cale de a da jos kilogramele acumulate de sărbători.
Potrivit medicului, după mesele bogate de sărbători, organismul are nevoie de o pauză. Putem să ne resetăm organismul prin alimentație ușoară și multă hidratare.
„Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului. Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand. Apoi produsele lactate slabe. Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezervă”, a explicat Mihaela Bilic în emisiunea „Sfat de Sănătate”