Află care sunt cele mai savuroase și celebre combinații culinare pentru brânza Halloumi!
Integrează în planul tău alimentar renumitul preparat Halloumi. Halloumi este un fel de brânză semi-dură renumită în Cipru de sute de ani.
Cu toate acestea, delicatesa culinară a început să facă furori, în magazinele şi restaurantele de pe mapamond, abia în ultimii ani.
Originar din Cipru, Halloumi este un fel de brânză. Textura specifică o face să fie ușor de consumat în toate colțurile lumii.
Ce este Halloumi
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă BURRATA
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă brânza cu mucegai
Halloumi este un produs alimentar versatil. Poate fi prăjită, gătită la cuptor sau chiar la grill, astfel fiind uşor de integrat în multe preparate.
Totodată, brânza este vestită în toată lumea și are foarte multe propietăți benefice pentru organism.
Halloumi are un punct de topire superior altor varietăţi de brânză. În sensul că, poate fi gătită în tigaie sau pe grătar, iar forma va rămâne aceeași. În timpul gătirii, brânza prinde o crustă crocantă, în timp ce interiorul se înmoaie.
Iată toate informațiile despre Halloumi
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă FALAFELUL
Halloumi este bogată în substanțe nutritive și benefică pentru sănătatea ta
Dincolo de gustul delicios și textura incredibilă, Halloumi poate fi preparatul ideal mai ales când ai o lipsă de inspiraţie.
Brânza Halloumi poate fi combinată cu o varietate de rețete culinare, datorită texturii și gustului sărat.
Mai mult, acest aliment nu este doar gustos, ci este și bogat în substanțe nutritive și benefice pentru sănătatea ta.
Halloumi- valori nutriționale:
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă GUACAMOLE
Așa cum am mai spus, brânza Halloumi este o sursă de proteină, bogată în vitamine și alte substanțe nutritive.
În lista de mai jos puteți regăsi valorile nutriţionale complete pentru 100 g de halloumi:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 314 kcal;
- Proteine – 21,2 g (50% din DZR);
- Calciu – 794 mg (80% din DZR);
- Fosfor – 517 mg (74% din DZR);
- Iod – 60 mcg (40% din DZR);
- Vitamina B2 – 0,39 mg (30% din DZR);
- Zinc – 3,7 mg (29% din DZR);
- Seleniu – 12 mcg (18% din DZR);
- Magneziu – 40 mg (13% din DZR);
- Vitamina B7 – 5,1 mcg (12% din DZR);
- vitamina B9 – 40 mcg (8% din DZR);
- Vitamina B6 – 0,1 mg (5% din DZR);
- Vitamina E – 0,6 mg (4% din DZR);
- Mangan – 0,1 mg (4% din DZR);
Cum se mănâncă Halloumi
Pentru că este unul dintre cele mai versatile feluri de produse lactate, Halloumi oferă o varietate de rețete culinare care mai de care mai savuroase.
Iată care sunt top 3 cele mai delicioase și celebre combinații alimentare pentru brânza Halloumi:
Halloumi la grătar
Acestă brânză este celebră pentru reţeta clasică de halloumi, prăjită pe grătar şi servită cu ierburi aromate şi ulei de măsline.
Modul de pregătire al acestui preparat nu este greu, iar ingredientele nu sunt numeroase. Ai nevoie de doar 200 g de brânză halloumi, sucul de la o lămâie, sare şi piper, ulei de măsline și oregano uscat. După ce te-ai asigurat că ai aceste ingrediente, poți trece la treabă.
Încinge grătarul pe aragaz, foloseşte o tigaie antiaderentă sau pornește aparatul grill.
Taie brânza halloumi în felii groase de aproximativ 1 cm.
Așază câte 1-2 felii de brânza halloumi pe grătar sau în tigaie şi lasă circa 40-60 secunde pe ambele părţi.
Scoate brânza proaspăt friptă pe o farfurie, stropește cu suc de lămâie, sare, piper, o linguriţă de ulei de măsline și puțin oregano.
Acest preparat poate fi consumat ca atare sau alături de o salată ușoară de vară.
Chiftele cu Halloumi
Dacă nu ai încerat niciodată chiftele cu halloumi, ar trebui să o faci, deoarece sunt extrem de gustoase.
Execuția nu este dificilă, iar ingredientele sunt la îndemâna orcui. Ai nevoie doar de de 250 g de brânză halloumi rasă, 2 morcovi mari dați pe răzătoare, 1 ou mare, 2-3 frunze de mărar tocat mărunt, 3 linguri de făină, 1 linguriță chimen, 1 linguriță pudră de boia iute, ulei, 2-3 frunze de salată verde.
Dacă vei urma pașii următori, rezultatul va fi pe măsura aşteptărilor tale.
- Amestecă într-un bol brânza halloumi şi morcovul cu restul ingredientelor, cu excepţia uleiului şi a salatei;
- Ia în mâini circa 1 lingură din compoziţie şi formează o chiftea;
- Repetă in acest fel cu restul amestecului;
- Umple o tigaie în proporţie de 30% cu ulei şi încinge la foc mediu;
- Acoperă o farfurie mare cu hârtie de bucătărie;
- Pune chiftelele pregătite mai devreme în uleiul încins şi lasă-le pentru 1-2 minute sau până când capătă o nuanţă maro-aurie;
- Scoate-le din ulei şi pune-le pe farfuria cu hârtie de bucătărie;
- Consumă-le calde, imediat după preparare, alături de frunze de salată verde.
Burgeri cu Halloumi
Acest preparat este unul dintre cele mai râvinte și mai apreciate delicatese din toată lumea.
Ai nevoie de 4 felii de brânză halloumi, 2 chifle medii, 1 ceapă tăiată rondele, 2 căţei de usturoi zdrobiti, 2 frunze de salată verde, 1 roşie, iaurt, 2-3 frunze de pătrunjel tocat mărunt, ulei de măsline, sare şi piper. Mai jos sunt instrucţiunile pentru a prepara burgeri cu halloumi:
Unge feliile de halloumi cu ulei de măsline şi lasă-le să se frigă pe grătar sau într-o tigaie nonaderentă timp de 40-60 secunde.
Taie chiflele în jumătate şi pune-le şi pe ele pe grătar pentru circa 1 minut. Separat, amestecă la blender usturoiul cu iaurtul, pătrunjel, 1 linguriţă de ulei de măsline, puţină sare şi piper. Pune pe fiecare burger câte 1 frunză de salată şi 2 de halloumi, câteva felii de roşii şi rondele de ceapă. Toarnă deasupra sos de iaurt şi serveşte imediat după preparare.
De asemenea, mai există foarte multe preparate făcute cu acest tip de branză:
F rigărui cu halloumi
Plăcinta cu halloumi
Frittata cu halloumi
Quinoa cu halloumi şi broccoli
Salată de mazăre cu halloumi
Lemon Haloumi Pui
Halloumi Fries
Halloumi și Salată de pepene
Veggie kebab cu halloumi
Nuci de curcan cu coajă de Halloumi și Broccoli
Halloumi Cheese Burger
Haloumi de casă și Ravioli de coriandru
Grilled Lamb & Halloumi Wrap
Salată de Halloumi la grătar și salată de legume prăjite
Cu siguranță, după ce vei citi acest articol, te vei îndrăgosti de acest preparat și vei dori să-l incluzi în alimentația ta.