La ce temperatură se coace foitajul. Ce este important să faceți în timpul procesului de coacere

La ce temperatură se coace foitajul. Ce este important să faceți în timpul procesului de coacere
La ce temperatură se coace foitajul

Vezi mai jos la ce temperatură se coace foitajul și cum se pregătește pas cu pas, pentru a crește uniform.

Atunci când vine vorba despre foitaj, multe persoane se tem de faptul că se va arde și că nu va ieși crocant ca la patiserie. Iată în articolul de mai jos la ce temperatură se coace foitajul și care sunt trucurile patiserilor pentru un foitaj perfect.

Prepararea foitajului de casă în general este evitată, deoarece ia prea mult timp, așa că multe gospodine preferă să îl cumpere din magazin.

Decongelare aluat foitaj

La ce temperatură se coace foitajul[Sursa foto: Freepik]

Principalele reguli de bază pentru prepararea și coacerea foitajului în cuptor:
Dacă ați cumpărat foitaj congelat, decongelarea se face doar la temperatura camerei. Pentru a se coace uniform, aluatul trebuie rulat într-o singură direcție, iar grosimea foii trebuie să fie mai mică de 3 mm.

Înainte de coacere, se încălzește foarte bine cuptorul.

Niciodată nu se introduce aluatul într-un cuptor neîncălzit. În plus, specialiștii recomandă să nu se deschidă cuptorul în timpul coacerii, doarece aluatul poate scădea.

Indiferent despre ce preparat este vorba, fie că este o prăjitură, un aluat, sau o friptură, specialiștii recoamandă să dați drumul la cuptor la 180 de grade, pentru preîncălzire. Dacă nu este cuptorul preîncălzit la temperatura indicată, în momentul în care se pune aluatul înăuntru, ingredientele nu vor reacționa optim în timpul necesar și astfel aluatul nu va crește suficient și nu va avea nici gustul dorit.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

La ce temperatură se coace foitajul

La ce temperatură se coace foitajul[Sursa foto: Freepik]

Despre pâine și alte aluaturi dospite, patiserii recomandă o temperatură între 200 și 210 grade Celsius, deoarece au nevoie de această temperatură ca să crească frumos și mult în volum, înainte ca glutenul să se stabilizeze.

În schimb, un cozonac are nevoie de o temperatură de 180-190 de grade Celsius, deoarece are un conținut mai mare de zahăr.

Întotdeauna, este necesar să vă uitați la cantitatea de zahăr folosită din rețetă. Cu cât este mai mult zahăr în compoziție, cu atât temperatura de coacere trebuie setată mai jos. Foitajele și aluaturile de patiserie au nevoie de o temperatură de aproximativ 200 C, fiind temperatura potrivită pentru ca vaporii fierbinți formați prin evaporarea apei să ridice frumos foitajul înainte ca foile să se usuce.

În acest mod, aluatul nu se va arde și se va coace uniform.

Saleuri cu brânză din foitaj

La ce temperatură se coace foitajul[Sursa foto: Freepik]

Pateurile cu brânză sunt foarte iubite de către români și se servesc reci sau calde, ca gustare sau ca aperitiv. Pentru aceste pateuri, aveți nevoie de: aluat de foitaj cu unt și brânză de vaci sau oaie, cașcaval și un ou.

Citește și: Francesca, dezvăluiri inedite din „Casa iubirii”, după eliminare. Ce se întâmplă, de fapt, între Patrick și Bianca: „E mai mult decât o simplă atracție”- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

  • 500 de grame de aluat foitaj
  • 200 de grame de brânză mai grasă de vacă
  • 100 de grame de telemea de oaie, capră, vacă sau brânză de burduf
  • 100 de grame de cașcaval ras
  • 1 ou întreg
  • sare, dacă mai este nevoie

Pentru uns:

  • 1 ou bătut
  • semințe de chimen, susan, mac, după preferințe

Se pun ingredientele pentru umplutură într-un castron (brânza de vaci, telemeaua

rasă și cașcavalul ras. Se sparge un ou și se amestecă bine. Se gustă și se completează cu sare, la nevoie. Umplutura trebuie să fie una densă, pentru a nu curge la copt).
Se împarte aluatul de foitaj în două și se întinde o foaie într-un dreptunghi de 30x50 de cm și cu o grosime de 3- 4 mm. Se împarte foaia în 15 dreptunghiuri.

Se formează mici biluțe din compoziția de brânză și se așază pe fiecare dreptunghi. Se bate un ou și cu o pensulă se aplică pe partea interioară a pateurilor care se presează apoi cu degetele. Pe urma, se pun pateurile în tavă pe hârtie de copt și se așază la congelator pentru aproximativ 10 minute, potrivit savoriurbane.com. Apoi, se scot pateurile din congelator și se pun la cuptorul preîncins la cea mai înaltă treaptă a cuptoarelor cu gaz sau la 200- 210 grade la cuptorul electric.Se lasă timp de 20- 30 de minute, până ce pateurile cresc și se rumenesc bine.

La ce temperatură se coace foitajul[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Afla de la noi cum sa pregatesti o tarta delicioasa cu dovlecei si branza! Avem reteta perfecta pentru tine!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies