Valeriu Gheorghiță, anunț oficial despre campania de vaccinare anti-Covid pentru copii! Când va începe imunizarea celor mici

Anunț oficial despre campania de vaccinare anti-Covid pentru copii!
Anunț oficial despre campania de vaccinare anti-Covid pentru copii!

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că 2.800 de copii, cu vârste între 5 și 11 ani, au fost deja programați pentru prima doză de vaccin.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că de la data de 26 ianuarie va începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Potrivit oficialului, peste 2.800 de copii s-au înregistrat, până la această dată, în platforma națională și că peste 220 de cabinete de vaccinare pediatrică sunt deja pregătite. Din toate aceste cabinete, 6 sunt în București, câte unul în fiecare sector, iar alte două în județul Ilfov. 

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare dă asigurări că toate cele 114.000 de doze de vaccin pediatric vor ajunge în țară pe data de 25 ianuarie 2022.

„S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de doze ajung în România pe data de 25 ianuarie şi vor fi distribuite către centrele de depozitare.”, spune colonelul Valeriu Gheorghiţă, în informarea de astăzi.

Citeste si: Bill Gates prevede o nouă pandemiei globală! Miliardarul transmite un mesaj foarte important guvernelor lumii

Anunț oficial despre campania de vaccinare anti-Covid pentru copii!
Anunț oficial despre campania de vaccinare anti-Covid pentru copii![Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Pe de cealaltă parte, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a susținut că s-a luat în calcul posibilitatea unei vaccinări voluntare, nu obligatorii, mai ales la copiii sub 12 ani.

„O să fie posibilă vaccinarea voluntară a elevilor cu vârsta sub 12 ani, avem peste 3.000 de înscriși în platforma de vaccinare. Profesorii rămân cea mai numeroasă categorie vaccinată, mult peste 70%, adică dublul mediei naţionale.

Nu mai există o instituţie în România în această situaţie, e foarte bine”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei emisiuni TV.

Citeste si: Certificatul verde se introduce la locul de muncă începând cu 24 ianuarie! Gigantul tehnologic cere dovada vaccinării tuturor angajaților

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Anunț oficial despre campania de vaccinare anti-Covid pentru copii!
Anunț oficial despre campania de vaccinare anti-Covid pentru copii![Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu: „Școlile o să fie nevoite să intre în online”

Ministrul Educației a oferit noi date în ceea ce privește numărul de infectări, atât la nivel național, unde gradul de spitalizare este de 19%, dar și la nivelul Capitalei și a județului Ilfov, unde s-a ajuns la un procent de 16%.

„Numărul de infectări este foarte mare. Ieri eram la un grad de spitalizare de 19%.

Bucureştiul şi Ilfov se menţin la 16%. Sperăm să nu ajungem iar la şcoală online, dat fiind că numărul de cazuri creşte de la o zi la alta. 460.000 de elevi s-au vaccinat până acum. Din păcate, trendul stagnează sau chiar va exista o scădere.

(…) Discutăm în fiecare ședință de guvern de posibilitatea de deblocare a achizițiilor. Testele pe bază de salivă sunt o problemă de interes național.

Atunci când avem peste 3 sferturi din paturile destinate pacienților Covid într-un județ, atunci este un semnal de alarmă cu privire la siguranța sanitară. Din păcate, școlile o să fie nevoite să intre în online, sperăm să nu se ajungă acolo”, a mai spus oficialul.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Anunț de ultimă oră! În ce condiții vor trece elevii din nou la cursurile online

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies